Sladká jídla

Vyberte si z 46 receptů

24 srpna., 2018
Sladká jídla

Rychlé palačinky s banánem

1 balíček směsi palačinky v prášku Varoma, 1 vejce, 1/2 l vody, trochu oleje na smažení, trochu tekutého medu (nemusí být), 2 banány, čokoládová poleva (např. Granko sirup) – podle chuti
Číst dále »
0 komentářů
6 srpna., 2018
Sladká jídla

Jablečné pyré

Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na menší kousky a dáme do hrnce. Podlijeme vodou a dáme vařit. Čekáme, dokud se nám jablka zcela nerozvaří. Poté přidáme cukr, citrónovou šťávu, vanilkový puding a mícháme až do zhoustnutí pudingu. Hotové jablečné pyré naplníme do čistých sklenic. Skladujeme v suchu, chladu a temnu.
Číst dále »
0 komentářů
21 února., 2018
Sladká jídla

Vafle s ovocem

Ve větší míse si smícháme prosátou hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, olej a mléko. Vše šleháme tak dlouho, dokud nevytvoříme hladké těsto bez hrudek. Hotové těsto plníme do vaflovače, kde jej upečeme dozlatova. Vafle poklademe oblíbeným ovocem (v případě mraženého ovoce jej necháme nejprve povolit) a přelijeme tekutým medem či javorovým sirupem. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
4 října., 2017
Sladká jídla

Americké lívance

2 větší vejce, špetka soli, 170 g hladké mouky, 1/2 lžíce prášku do pečiva, 350 ml mléka, 1 lžíce krupicového cukru, máslo nebo olej na smažení, med nebo javorový sirup na polití
Číst dále »
0 komentářů
20 března., 2017
Sladká jídla

Rychlé lívanečky

Do větší mísy vsypeme sypký obsah sáčku, přidáme vejce a studenou vodu. Ručně šleháme, dokud nám nevznikne hladké a lité těsto. Poté těsto necháme zhruba 5 minut odstát. Na rozehřátou pánev potřenou olejem nalijeme malou naběračkou těsto a lívanečky smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové lívanečky podáváme s džemem nebo s oslazeným tvarohem, ozdobené šlehačkou či ovocem.
Číst dále »
0 komentářů
27 srpna., 2016
Sladká jídla

Palačinky ze zakysané smetany

Vejce rozšleháme a smícháme s polohrubou moukou, zakysanou smetanou a cukrem. Mírně osolíme a směs promícháme tak, aby v ní nebyly žádné hrudky. Necháme asi 3 minuty odpočinout, poté si rozehřejeme trochu oleje na pánvi. Sběračkou nabíráme vždy část palačinkové směsi a naléváme ji na pánev. Palačinky osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové palačinky natřeme trochou zakysané smetany rozmíchané s nutellou a ihned podáváme. Nebo můžeme také použít ochucenou zakysanou smetanu, která poslouží stejně dobře. Poznámka: Náš recept na výrobu domácí nutelly naleznete ZDE
Číst dále »
1 komentář
28 dubna., 2016
Sladká jídla

Francouzský toust s krémovým sýrem a jahodami

Oblíbená francouzská klasika vylepšená svěžím krémovým sýrem a čerstvými jahodami si ve vašem jídelníčku jistě brzy najde své místo.
Číst dále »
0 komentářů

Rýžová kaše se skořicí

2 hrnky vařené rýže, 1 hrnek mléka, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce krupicového cukru , 1 lžíce mleté skořice (nebo podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
14 června., 2013
Sladká jídla

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Těsto: 250 g tvarohu, 1 vejce, 250 g polohrubé mouky, špetka soli Náplň a ozdoba: 20 až 25 jahod, ½ kostky rozpuštěného másla, moučkový cukr, kakao na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky