3 jablka, asi 5 stonků řapíkatého celeru, 50 g ledového salátu (nebo i jiných listů salátu), 100 g oblíbeného sýra, 100 g bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce vinného octa, 1 lžička krupicového cukru, sůl, mletý pepř, 100 g vyloupaných vlašských ořechů a sušené brusinky (podle chuti)
Na salát: hrst sedmikrásek, 6 ředkviček, hrst pampeliškových listů, 100 g cherry rajčátek a trochu řeřichy Na zálivku: 1 lžíce olivového oleje, sůl a mletý pepř
Máme pro vás recept na netradiční sladko-slaný dezert. Budeme na něj potřebovat: čerstvý špenát, jahody, nivu, olivový olej a buráky. Pokud máte po ruce nějakou pěknou skleničku, určitě ji využijte.
Tento tradiční korejský pokrm z fermentovaného čínského zelí s chilli a dalšími přísadami má velmi mnoho variant a dělá se nejen v Koreji. V korejské kuchyni se však podává téměř ke každému jídlu.
asi 400 g pekingského zelí, 2 mrkve, 2 jablka, 100 g kukuřice (rozmrazené či z konzervy), 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, chilli (podle chuti)
400 g červené řepy, 1 jablko, 1 malá cibule, 50 g křenu, sůl, 2 lžičky cukru, kmín, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, zelená petrželka nebo kopr Červenou řepu omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (doporučujeme vzít si rukavice). Řepu dáme do misky a přidáme k ní nastrouhané jablko, drobně pokrájenou cibulku a jemně nastrouhaný křen. Osolíme, ocukrujeme a přidáme trochu kmínu. Olej s citronovou šťávou promícháme a nalijeme přes salát. Jemně promícháme, přidáme trochu nasekané petrželky či kopru a můžeme servírovat.
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Dáme je do salátové mísy, kam přidáme i oloupanou a na kousky či plátky pokrájenou cibuli. Zálivku si připravíme smícháním vody, olivového oleje, octa a cukru. Dochutíme ji solí a pepřem a přelijeme přes rajčata s cibulí. Vše lehce promícháme, podle chuti přesypeme posekanou pažitkou a dáme vychladit do ledničky. Hotový rajčatový salát podáváme samotný nebo jako přílohu k masu.