Na olivovém oleji osmažíme zprudka klobásky. Poté, co je vyndáme z pánve, vložíme na ni slaninu a tu osmažíme. Cherry rajčátka rozpůlíme a rovněž rychle osmažíme na pánvi spolu s rozčtvrcenými žampiony. V menším kastrůlku ohřejeme fazole z plechovky. Na másle osmažíme volská oka a v toustovači dozlatova opečeme tousty. Vše naaranžujeme na talíř a podáváme.
Perfektní kombinace s lehce asijským nádechem. Skvěle nás zasytí a pochutnáme si. Na mrkvový krém s kokosovým mlékem si připravíme: 2 lžíce přepuštěného másla, 1 červenou cibulku, 1 stroužek česneku, 500 g mrkve, ½ lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, ½ lžičky sušeného rozmarýnu, trochu (římského) kmínu, 250 ml kokosového mléka, 250 ml vody, sůl, pepř, chilli a čerstvý koriandr na ozdobu (nemusí být)
Připravte si domácí protivirovou bombu ze zázvoru a kurkumy. Kromě léčivých účinků je totiž i chuťově výborná! Budeme potřebovat: 2 hrnky vody, 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, 2 lžičky čerstvé nastrouhané kurkumy (popř. 1 lžička sušené kurkumy v prášku), špetka cayenského pepře (popř. klasického mletého pepře), med a citronová šťáva (podle chuti)
Dýně hokkaidó – tento druh je jediným, který není třeba loupat, jelikož slupka je velice tenká a nasládlá. Stačí ji tedy pouze tepelně zpracovat společně s dužinou. Na dýňový puding si připravíme: 1 menší dýni hokkaidó, 100 ml mléka, 1 vanilkový lusk, špetku skořice a muškátového oříšku a 1 lžíci medu.