Recepty veškeré

Vyberte si z 1205 receptů

30 dubna., 2025
Polévky teplé

Polévka z potočnice a smetany

100 g čerstvé potočnice, 2 lžíce másla, 2 cibule, 1 brambor, 1 litr vody nebo zeleninového vývaru, 250 ml smetany 33%, sůl, mletý pepř a zakysaná smetana s lístky potočnice na ozdobu.
Číst dále »

Fazolové brownies

500 g červených fazolí v plechovce, 1 banán, 1 hrnek celozrnné nebo ovesné mouky (popř. rozmixovaných ovesných vloček), 2 lžíce kakaa, 4 lžíce třtinového cukru nebo medu, 2/3 hrnku mléka, 3 lžíce olivového nebo kokosového oleje, 100 g vysokoprocentní hořké čokolády, 1/2 vanilkového lusku, 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, olej (na vymazání plechu), hrubá mouka (na vysypání plechu) a rozpuštěná čokoláda na ozdobu (nemusí být).
Číst dále »

Grilovaný lilek s česnekem a bylinkami

Nemusíte maso, ale stejně si na grilovaných pochoutkách rádi smlsnete? Grilovaná zelenina dodá vždy ten správný šmak! Určitě vyzkoušejte následující recept, je vhodný jako příloha i jako samostatné lehčí jídlo. Připravíme si: 1 větší lilek, 2 větší stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balsamica, 1 lžíce sójové omáčky, ½ lžíce medu, nasekané bylinky (např. petrželka), sůl a pepř
Číst dále »
30 dubna., 2025
Pomazánky

Pomazánka z pečených paprik

Co si dnes udělat pomazánku z pečených paprik? Nejenže je opravdu snadná na přípravu, ale její výrazná a výborná chuť vás mile překvapí. Navíc ji můžete zařadit i do zdravého jídelníčku! Budeme potřebovat: 4 červené papriky, 200 g krémového sýra (například žervé Ranko), trochu zelených bylinek (pažitky, petrželky…), 1 lžíci olivového oleje, sůl a pepř.
Číst dále »
30 dubna., 2025
Drůbež

Kuřecí quesadilla

Sníte o nějaké krásné dovolené? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na výtečnou kuřecí quesadillu a přesuňte se v myšlenkách do slunného Mexika. Na kuřecí quesadillu si připravíme: 2 ks kuřecího masa, 5 lžic olivového oleje, trochu šťávy z citronu nebo limetky, trochu podrceného římského kmínu, chilli podle chuti, trochu čerstvého koriandru (popř. petrželky), sůl, 2 cibule, 2 rajčata, 1 plechovku nakládané kukuřice (např. COOP Premium), 6 pšeničných tortil (placek) a 300 g sýra (doporučujeme Emmentaler COOP Premium).
Číst dále »
29 dubna., 2025
Polévky teplé

Rukolová polévka s mozzarellou

Krémová rukolová polévka s mozzarellou je svěží, lehká a hotová za pár minut. Spojení pikantní rukoly, jemné zakysané smetany a šťavnatých mozzarellových kuliček vás dostane hned při prvním soustu. Na polévku si připravíme: 3 jarní cibulky, 1 lžíci másla, 1 litr zeleninového vývaru, 100 g rukoly, hrst čerstvé petrželky nebo bazalky, sůl, pepř, šťávu z ½ citronu, 1 kelímek zakysané smetany a mozzarellu (nejlépe v mini kuličkách – třeba COOP Premium).
Číst dále »
24 dubna., 2025
Moučníky pečené

Čokoládové muffiny s černým pivem

Netradiční chuť jemných čokoládových muffinů doplněných černým pivem, které jim dodá vláčnost – tu si rozhodně zamilujete! Na čokoládové muffiny s černým pivem budeme potřebovat: 1 hrnek hladké mouky, 4 lžíce kakaa (doporučujeme naše holandské kakao COOP Premium), 1/4 lžičky soli, 200 g hořké čokolády, 6 lžic másla, 1 hrnek cukru krystal, 4 vejce a 1 hrnek černého piva.
Číst dále »

Bleskové špagety s tuňákem

Oběd bohatý na bílkoviny, který máte na talíři do deseti minut – to jsou špagety s tuňákem. Na dvě porce si připravíme: 200 g špaget (vyzkoušejte spaghetti COOP Premium), 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 100 g cherry rajčat, 150 g tuňáka ve vlastní šťávě (doporučujeme tuňáka ve vlastní šťávě COOP Premium), 4 lžíce krémového sýra (např. žervé Ranko), sůl, pepř a hrst čerstvé bazalky.
Číst dále »
23 dubna., 2025
Polévky teplé

Pikantní rajčatová polévka

Máme pro vás tip na skvělou pikantní rajčatovou polévku, kterou budete mít díky loupaným rajčatům bleskurychle hotovou! Její pálivost záleží jen na tom, co máte rádi. A i kdyby vám náhodou s chilli papričkou „ujela ruka”, nebojte se, kokosové mléko polévku zase krásně zjemní a váš jazyk zchladí. Na pikantní rajčatovou polévku si připravíme: 4 lžíce olivového oleje, 1 velkou cibuli, 4 stroužky česneku, 2 plechovky konzervovaných rajčat (je jedno, zda budou celá nebo krájená), 1 čerstvou chilli papričku, 1 litr vody nebo vývaru, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky mleté skořice, trochu cukru a kokosové mléko v plechovce (popř. jej můžete nahradit zakysanou smetanou). Na pikantní rajčatovou polévku si připravíme: 4 lžíce olivového oleje, 1 velkou cibuli, 4 stroužky česneku, 2 plechovky konzervovaných rajčat (je jednou, zda budou celá nebo krájená, nejlepší jsou však od nás COOP Premium), 1 čerstvou chilli papričku, 1 litr vody nebo vývaru, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky mleté skořice, trochu cukru, kokosové mléko v plechovce (popř. jej můžete nahradit zakysanou smetanou), pár vlašských ořechů (nemusí být) a řapíkatý celer či zelenou petrželku na ozdobu. 
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky