Kachnu očistíme, omyjeme a osušíme. Suroviny na marinádu smícháme dohromady a celý vnitřek kachny s ní potřeme. Potom dovnitř kachny nasypeme směs koření na ochucení a dutinu kachny sepneme špejlí. Osušenou kůži kachny potřeme směsí, kterou jsme si připravili ze surovin pro glazé. Tím docílíme šťavnatosti masa a nádherného tmavě červeného lesklého povrchu kůže. Kachnu potřenou glazé položíme do pekáče na rošt a vložíme do trouby vyhřáté na 200° Celsia. Pekáč pod kachnou naplníme horkou vodou a pečeme asi 1 ½ hodiny. Mezitím si připravíme omáčku, na níž smícháme všechny uvedené suroviny a na pánvi za vytrvalého míchání přivedeme směs k varu. Omáčku stáhneme z ohně a necháme vychladit. Hotovou a upečenou kachnu touto omáčkou přelijeme a servírujeme s rýží a zelenými saláty.