Recepty veškeré

Vyberte si z 1086 receptů

Únor 25., 2021
Polévky teplé

Krémová cibulačka

5 velkých cibulí, 3 stroužky česneku, 3 lžíce másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, 100 ml smetany, 100 g tvrdého sýra (např. čedaru nebo ementálu), mletý pepř, sůl, 100 g kvalitní šunky nebo slaniny, trochu zakysané smetany, pažitka nebo jarní cibulka (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
Únor 25., 2021
Polévky teplé

Boršč s masem

200 g hovězího masa, 200 g vepřového masa, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 300 g kysaného (nebo sterilovaného) zelí, 200 g červené řepy, bobkový list, celý pepř (asi 10 kuliček), nové koření (asi 8 kuliček), 1 kvalitní klobása, 1 menší konzerva rajčatového protlaku, ocet, sůl, 1 kelímek kysané smetany a čerstvé bylinky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Únor 25., 2021
Pomazánky

Česneková pomazánka

1 vanička měkkého tvarohu (vyzkoušejte měkký tvaroh Ranko), 4 až 6 stroužků česneku, sůl (např. jedlá sůl s jodem Klasik)
Číst dále »
0 komentářů
Únor 25., 2021
Nápoje studené

Domácí kombucha dochucená kořením

Pěstujete si doma kombuchu? Pokud vás už omrzela její základní chuť, vyzkoušejte i její kořeněnou variantu.
Číst dále »
0 komentářů
Únor 24., 2021
Drůbež

Kuře vindaloo

Pokud milujete indickou kuchyni, jistě znáte kuře vindaloo. Jde o opravdu pálivý pokrm, který v sobě skrývá nespočet exotických chutí. Pojďte ho s námi vyzkoušet. Na kuře vindaloo budeme potřebovat: 1 kuřecí prsa, 4 zralá rajčata, asi 5 cm zázvoru, 4 stroužky česneku, 1 až 2 ks chilli papričky, 1/2 litru hovězího vývaru, 4 lžíce přepuštěného másla (ghí), 3 středně velké cibule, třtinový cukr a jablečný ocet. Z koření pak: 1 lžička koriandru, 2 lžičky hřebíčku, 1 lžička kardamomu, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička černého pepře, 1 lžička černého hořčičného semínka, 2 lžičky kurkumy a 2 lžičky mleté skořice.
Číst dále »
0 komentářů

Sýrovo-zázvorová pomazánka

1 balení sýru Akawi, 3 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, 100 g sáru Čedar, 1 stroužek česneku, citron, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
Únor 24., 2021
Polévky teplé

Zelňačka s uzeným masem

500 g kyselého zelí, 2 l masového nebo zeleninového vývaru, sušený bobkový list (asi 5 lístků), 5 kuliček nového koření, 2 středně velké brambory, 1 lžíce kmínu, kousek másla, 2 cibule, 150 g uzeného masa, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, zelené bylinky na ozdobu (např. pažitka, petrželka…)
Číst dále »
0 komentářů
Únor 24., 2021
Nápoje teplé

Zlaté mléko aneb nápoj z kurkumy

Kurkumová pasta: 1/4 hrnku kurkumy v prášku, 1 lžička mleté skořice, 1/2 čajové lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky rozemletého kardamomu a 1/2 hrnku vody. Zlaté mléko: 1/4 lžičky kurkumové pasty, 1 hrnek kokosového mléka (můžete použít i kravské mléko nebo např. mandlové), 1 lžička kokosového oleje a med.
Číst dále »
0 komentářů
Únor 22., 2021
Polévky teplé

Francouzská cibulačka s vínem

1 kg cibule, 100 g másla, trošku tymiánu a rozmarýnu (nemáme-li čerstvé bylinky, použijeme sušené), 2 lžíce cukru, mletý pepř, bobkový list, sůl, 2 dl bílého vína (vyzkoušejte bílé víno Árie), 1 lžíce krupice, 1 l kuřecího vývaru, 1 bílá bageta, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45% Ranko)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky