Polévky teplé

Vyberte si z 107 receptů

11 ledna., 2024
Polévky teplé

Francouzská cibulačka s vínem

1 kg cibule, 100 g másla, trošku tymiánu a rozmarýnu (nemáme-li čerstvé bylinky, použijeme sušené), 2 lžíce cukru, mletý pepř, bobkový list, sůl, 2 dl bílého vína (vyzkoušejte bílé víno Árie), 1 lžíce krupice, 1 l kuřecího vývaru, 1 bílá bageta, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45% Ranko)
Číst dále »
0 komentářů

Smetanová polévka z červené čočky

200 g červené čočky, 1 cibule, 1 větší mrkev, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky drceného kmínu (nejlepší je použít římský kmín), 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl a citronová šťáva (podle chuti).
Číst dále »
0 komentářů
9 ledna., 2024
Polévky teplé

Dýňová polévka se zázvorem

1 kg očištěné dužiny z dýně, 2 rajčata, 2 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru, 1 lžíce kari, 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru, 150 ml smetany na šlehání, sůl, mletý pepř, citronová šťáva, trochu cukru, pražená a osolená dýňová semínka (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
9 ledna., 2024
Polévky teplé

Květáková polévka s nivou a opraženou slaninou

1 malý květák, 2 brambory, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce másla, sůl, drcený černý pepř, kousek muškátového oříšku, 150 g slaniny, 150 g nivy, bílá bagetka
Číst dále »
0 komentářů
1 ledna., 2024
Polévky teplé

Hovězí vývar s játrovými (drožďovými) knedlíčky

Na vývar: 1/2 kg předního hovězího masa, 1 větší mrkev, kousek celeru, 1 menší kořenová petržel, sůl, pepř, 1 cibule, cca 8 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, nať petržele Na knedlíčky: cca půl kg jater (vepřová, hovězí), 2 stroužky česneku, trochu majoránky, sůl, pepř, 1 vejce, strouhanka, nať petržele
Číst dále »
0 komentářů

Hrachová polévka

1/2 kg hrachu, 1 a 1/2 l vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 l vývaru, sůl, pepř, majoránka, máslo, bílé pečivo (na kostičky)
Číst dále »
0 komentářů
18 prosince., 2023
Polévky teplé

Vánoční rybí polévka

Na rybí vývar: ½ kg rybích kostí, kořenová zelenina (např. 1 mrkev, 1 petržel, kousek celerové bulvy), 1 cibule, 6 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, 5 bobkových lístků, sůl, 2 l vody Do polévky: 1 mrkev, 1 petržel, kousek celerové bulvy, 1 cibule, kousek másla, trochu hladké mouky, 1 a 1/2 l rybího vývaru (viz výše), 200 g rybího masa (popř. jiker nebo mlíčí), trochu strouhaného muškátového oříšku, sůl, mletý pepř, trochu čerstvé zelené petrželky na ozdobu Na kostičky: 1 rohlík nebo kousek bílé veky, 2 stroužky česneku, kousek másla, sůl
Číst dále »
0 komentářů
11 prosince., 2023
Polévky teplé

Vločková polévka

kousek másla, 1 cibule, 1 hrnek ovesných vloček, 2 brambory, 1 l zeleninového vývaru (může být z kostky), sůl, mletý pepř, 100 g slaniny, 100 g tvrdého sýra, čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
11 prosince., 2023
Polévky teplé

Zelňačka s uzeným masem

500 g kyselého zelí, 2 l masového nebo zeleninového vývaru, sušený bobkový list (asi 5 lístků), 5 kuliček nového koření, 2 středně velké brambory, 1 lžíce kmínu, kousek másla, 2 cibule, 150 g uzeného masa, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, zelené bylinky na ozdobu (např. pažitka, petrželka…)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky