Polévky teplé

Vyberte si z 108 receptů

21 května., 2025
Polévky teplé

Smetanová mrkvová polévka

500 g mrkve, 2 brambory, 1 cibule, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 l zeleninového vývaru, 1 kelímek (200 g) sladké smetany, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý pepř, kousek másla a čerstvé zelené bylinky nebo klíčky (na ozdobu)
Číst dále »
16 května., 2025
Polévky teplé

Kedlubnová polévka

3 kedlubny, 3 brambory, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 l vody nebo zeleninového vývaru, 250 ml zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, špetka muškátového oříšku
Číst dále »
5 května., 2025
Polévky teplé

Vločková polévka

kousek másla, 1 cibule, 1 hrnek ovesných vloček, 2 brambory, 1 l zeleninového vývaru (může být z kostky), sůl, mletý pepř, 100 g slaniny, 100 g tvrdého sýra, čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
30 dubna., 2025
Polévky teplé

Polévka z potočnice a smetany

100 g čerstvé potočnice, 2 lžíce másla, 2 cibule, 1 brambor, 1 litr vody nebo zeleninového vývaru, 250 ml smetany 33%, sůl, mletý pepř a zakysaná smetana s lístky potočnice na ozdobu.
Číst dále »
29 dubna., 2025
Polévky teplé

Rukolová polévka s mozzarellou

Krémová rukolová polévka s mozzarellou je svěží, lehká a hotová za pár minut. Spojení pikantní rukoly, jemné zakysané smetany a šťavnatých mozzarellových kuliček vás dostane hned při prvním soustu. Na polévku si připravíme: 3 jarní cibulky, 1 lžíci másla, 1 litr zeleninového vývaru, 100 g rukoly, hrst čerstvé petrželky nebo bazalky, sůl, pepř, šťávu z ½ citronu, 1 kelímek zakysané smetany a mozzarellu (nejlépe v mini kuličkách – třeba COOP Premium).
Číst dále »
21 dubna., 2025
Polévky teplé

Polévka kulajda

hrst čerstvých nebo sušených hub, 4 brambory, 1 a 1/2 l vývaru, 1/2 lžičky kmínu, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky černého pepře, 2 bobkové listy, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, čerstvý kopr, sůl, 3 natvrdo uvařená vejce, vinný ocet na dochucení
Číst dále »
17 dubna., 2025
Polévky teplé

Špenátová polévka

1/2 kg čerstvých špenátových listů, 2 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 litr vývaru, 1 kelímek smetany 33% (vyzkoušejte naši smetanu Ranko), sůl, mletý pepř a špetka muškátového oříšku.
Číst dále »

Kopřivová polévka

150 g listů z mladých kopřiv, 1 litr zeleninového vývaru, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 kelímek zakysané smetana (do polévky) – doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko, 1 žloutek, sůl, čerstvě mletý černý pepř, špetka muškátového oříšku a zakysaná smetana (na ozdobu).
Číst dále »
10 dubna., 2025
Polévky teplé

Hrášková polévka se špenátem a mátou

Máte rádi hráškovou polévku? Její příprava je snadná a rozhodně ji lze zařadit do zdravého stravování. Pokud ale chcete vyzkoušet malou změnu, přidejte špenát s mátou a posunete její chuť na vyšší úroveň! Na hráškovou polévku se špenátem a mátou si připravíme: 350 g čerstvého nebo mraženého hrášku (vyzkoušejte náš mražený hrášek Dle Gusta), 2 hrnky vody, 1 hrnek čerstvých špenátových listů, pár lístků máty, 2 stroužky česneku, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, mletý pepř a zakysanou smetanu.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky