Nejprve si dáme do většího kastrolu svařit ocet s cukrem a ananasovým džusem a přidáme veškeré koření. Vaříme na mírném plameni, dokud se cukr zcela nerozpustí. Mezitím si oloupeme ananasy, vykrojíme z nich jejich tvrdý střed a ananasovou dužinu nakrájíme na kostičky. Ty přidáme do kastrolu a za stálého míchání vaříme dalších zhruba 25 minut doměkka. Ještě horké čatní naplníme do řádně vymytých a vysušených sklenic, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a poté skladujeme na tmavém, suchém a chladném místě. Ananasové čatní konzumujeme nejlépe k masu. Náš tip: Máte-li rádi pikantní dochucovadla, přidejte do čatní drcené chilli.
Postup: Domácí majonéza: Žloutky si vyklepeme do vysoké nádoby, přidáme hořčici, zalijeme olejem a zakápneme citronovou šťávou. Ponoříme tyčový mixér a pomalu šleháme, dokud hmota není tuhá. Ochutíme solí a pepřem. Okurkový dip: Okurku si nastrouháme na co nejjemnější kousky a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Přidáme jogurt a ochutíme olejem, solí a pepřem. Dle chuti zakápneme citronem. Domácí tatarka: Nejdříve si připravíme majonézu dle předchozího návodu. Okurku a cibulku si nakrájíme najemno a přidáme k majonéze. Ochutíme solí a pepřem. Česnekovo-mandarinkový dip: Prolisujeme si česnek a mandarinku nakrájíme na co nejmenší kousky. Zalijeme zakysanou smetanou a ochutíme solí, pepřem. Hořčično-medová omáčka: Hořčici smícháme s medem a ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme najemno nasekanou petrželku.