Omáčky a dresinky

Vyberte si z 46 receptů

1 listopadu., 2019
Omáčky a dresinky

Jablečné čatní

900 g jablek, 3 střední cibule, 110 g rozinek, hrst koriandru, 340 g krystalového cukru, 420 ml octa, sůl, 1/2 lžičky mleté skořice
Číst dále »
0 komentářů
23 září., 2019
Omáčky a dresinky

Ananasové čatní

Nejprve si dáme do většího kastrolu svařit ocet s cukrem a ananasovým džusem a přidáme veškeré koření. Vaříme na mírném plameni, dokud se cukr zcela nerozpustí. Mezitím si oloupeme ananasy, vykrojíme z nich jejich tvrdý střed a ananasovou dužinu nakrájíme na kostičky. Ty přidáme do kastrolu a za stálého míchání vaříme dalších zhruba 25 minut doměkka. Ještě horké čatní naplníme do řádně vymytých a vysušených sklenic, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a poté skladujeme na tmavém, suchém a chladném místě. Ananasové čatní konzumujeme nejlépe k masu. Náš tip: Máte-li rádi pikantní dochucovadla, přidejte do čatní drcené chilli.
Číst dále »
0 komentářů

Sýrové koule s hořčičnou omáčkou

3 vejce, 100 g sýru s modrou plísní, 150 g strouhaného eidamu, 5 lžic hladké mouky, sůl, strouhanka, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
4 března., 2019
Omáčky a dresinky

Jablečná omáčka

2 ks středně velkých jablek, šťáva ze 2 citronů, 1 špetka mleté skořice, 1 špetka muškátového oříšku, 1 špetka mletého nového koření, 1 až 2 lžíce krupicového cukru, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Domácí kečup

2 kg velmi zralých rajčat, 2 větší jablka, 2 větší cibule, 3 stroužky česneku, 150 ml octa (8 %), 150 ml vody, 150 g krupicového cukru, 1 lžíce soli, 10 kuliček pepře, 7 kuliček nového koření, 3 sušené bobkové listy, 4 hřebíčky, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 lžičky mleté skořice
Číst dále »
0 komentářů

Domácí hořčice

2/3 hrnku hořčičného semínka, 1/2 hrnku sezamového semínka, 1 lžička mořské soli, 1 a 1/2 hrnku bílého vína
Číst dále »
0 komentářů
15 září., 2017
Omáčky a dresinky

Asijská zázvorová omáčka

5 cm čerstvého zázvoru, 1 stroužek česneku, 2 chilli papričky, 1 hrst koriandru, 1 a 1/2 lžíce rybí omáčky, 5 lžic oleje
Číst dále »
0 komentářů

Lehká koprová omáčka zahuštěná bramborami

1 l zeleninového vývaru, 3 hrsti čerstvého kopru, 3 ks brambor, 1 zakysaná smetana, 100 ml mléka, 3 ks vajec, sůl, pepř, citronová šťáva nebo ocet
Číst dále »
0 komentářů
20 prosince., 2016
Omáčky a dresinky

Dipy k masu

Postup: Domácí majonéza: Žloutky si vyklepeme do vysoké nádoby, přidáme hořčici, zalijeme olejem a zakápneme citronovou šťávou. Ponoříme tyčový mixér a pomalu šleháme, dokud hmota není tuhá. Ochutíme solí a pepřem. Okurkový dip: Okurku si nastrouháme na co nejjemnější kousky a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Přidáme jogurt a ochutíme olejem, solí a pepřem. Dle chuti zakápneme citronem. Domácí tatarka: Nejdříve si připravíme majonézu dle předchozího návodu. Okurku a cibulku si nakrájíme najemno a přidáme k majonéze. Ochutíme solí a pepřem. Česnekovo-mandarinkový dip: Prolisujeme si česnek a mandarinku nakrájíme na co nejmenší kousky. Zalijeme zakysanou smetanou a ochutíme solí, pepřem. Hořčično-medová omáčka: Hořčici smícháme s medem a ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme najemno nasekanou petrželku.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky