Omáčky a dresinky

Vyberte si z 49 receptů

Dýňové pyré

Pokud děláte dýňové muffiny, dýňové vafle, dýňové brownies, dýňové lívanečky, nebo třeba dýňový dort, budete na vše potřebovat dýňové pyré. Víte, jak ho připravit? Na dýňové pyré budeme potřebovat: 1 větší dýni, 3 lžíce másla, 4 lžíce cukru a zhruba 2 dl vody.
Číst dále »

Pistáciové pesto

Venku je zima, tak si udělejme něco, co nás zahřeje a zároveň potěší chuťové buňky – pistáciové pesto! Krémová konzistence, svěží chuť a jemná oříšková vůně z něj dělají delikatesu, kterou si zamilujeme na první ochutnání. Na pesto si připravíme: 80 g loupaných pistácií (které získáme ze dvou sáčků našich neloupaných pistácií Křupeto), 40 g parmazánu, 1–2 stroužky česneku, 80 ml olivového oleje, trochu citronové šťávy, sůl a mletý pepř
Číst dále »
28 srpna., 2025
Omáčky a dresinky

Omáčka ze zeleného pepře

3 jarní cibulky, 3 lžíce zeleného pepře, 60 ml brandy, 1 ​​stroužek česneku, 1 lžička dijonské hořčice, ½ lžíce worcesterové omáčky, 200 ml smetany na vaření, 2 lžíce hovězího vývaru, kousek másla, ½ lžíce olivového oleje, špetka muškátového oříšku, sůl dle chuti
Číst dále »

Citronová marináda na drůbeží maso

3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce limetové šťávy, kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu nakrájená na proužky, hrst čerstvé meduňky, špetka bílého pepře, sůl
Číst dále »
8 srpna., 2025
Omáčky a dresinky

Hořčicovo-kečupový dresink

Tento dresink je skvělý na grilované maso, do burgerů, k bramborám i na zeleninu – stačí zamíchat a nechat vychladit. Pak už jen namáčet, mazat a vychutnávat. Připravíme si na něj: 3 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce bílého jogurtu (nebo zakysané smetany), 1 lžičku medu, 1 lžičku citronové šťávy, sůl a pepř dle chuti, volitelně pak: 1 stroužek česneku (drceného), špetku uzené papriky nebo chilli.
Číst dále »
17 července., 2025
Omáčky a dresinky

Koprový dresink

Kopr omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Dáme jej do misky, kam přidáme i zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše důkladně rozmícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme například ke grilovaným rybám. Poznámka: Vyzkoušejte tento koprový dresink k našemu lososu se zeleninou – recept na něj máme ZDE
Číst dále »

Domácí maggi z libečku

4 hrsti čerstvého libečku (stonky i listy), 2 lžíce soli, 2 lžíce olivového oleje a šťáva s kůrou z 1/2 citronu (nejlépe chemicky neošetřeného).
Číst dále »

Toasty s čedarovo-pivní omáčkou

1 balení toastového chleba, 2 lžičky hořčice, 100 ml světlého piva, 200 g čedaru (do omáčky) a 100 g čedaru (do toastů), 2 vaječné žloutky, 2 špetky čerstvě rozemletého pepře
Číst dále »
3 září., 2024
Omáčky a dresinky

Pečený kečup

Znáte pečený kečup neboli kečup z rajčat, která se pečou v troubě? Pokud ho jednou ochutnáte, už nebudete dělat jiný! Na pečený kečup si připravíme: 2,5 kg hodně zralých rajčat, 2 jablka, 3 červené papriky, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 2 lžíce soli, 6 lžic cukru, 1 dl octa, 1 lžíci sladké mleté papriky, 1 lžičku mleté skořice, celý pepř a nové koření (od obojího asi 6 kuliček) a hřebíček (také asi 6 ks).
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky