Omáčky a dresinky

Vyberte si z 43 receptů

Domácí česneková majonéza

4 až 6 stroužků česneku (podle síly a velikosti stroužků), 300 ml olivového oleje, 1 lžička soli, trochu mletého pepře, 4 žloutky, 1 lžíce dijonské hořčice, trochu citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů

Sýrové koule s hořčičnou omáčkou

3 vejce, 100 g sýru s modrou plísní, 150 g strouhaného eidamu, 5 lžic hladké mouky, sůl, strouhanka, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
Březen 26., 2019
Omáčky a dresinky

Pesto z medvědího česneku

1 svazek listů medvědího česneku, 1 hrst vlašských ořechů, 150 ml olivového oleje, sůl, citronová šťáva, 3 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
Číst dále »
0 komentářů
Březen 4., 2019
Omáčky a dresinky

Jablečná omáčka

2 ks středně velkých jablek, šťáva ze 2 citronů, 1 špetka mleté skořice, 1 špetka muškátového oříšku, 1 špetka mletého nového koření, 1 až 2 lžíce krupicového cukru, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 15., 2018
Omáčky a dresinky

Avokádová omáčka (Guacamole)

Avokáda rozkrojíme a vyndáme pecky. Dužinu vydlabeme a vidličkou ji rozmačkáme v misce. Přidáme nadrobno pokrájená rajčata, najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek s nasekanou chilli papričkou. Podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Podáváme buď s čerstvým pečivem nebo s mexickými brambůrky tortilla chips – recept na ně přinášíme ZDE Poznámka: Guacamole (čteme kvakamole) je populární mexický pokrm, který přinesli světové kuchyni Aztékové. Ti uměli tuto zelenou omáčku plnou vitaminů připravit z avokáda, cibule a rajčat již okolo roku 291 před n. l.
Číst dále »
0 komentářů

Rebarborový džem s jahodami

1 kg řapíku rebarbory, 500 g jahod, 400 g tmavého cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 ks citronu, kůra z chemicky neošetřeného citronu
Číst dále »
0 komentářů

Domácí kečup

2 kg velmi zralých rajčat, 2 větší jablka, 2 větší cibule, 3 stroužky česneku, 150 ml octa (8 %), 150 ml vody, 150 g krupicového cukru, 1 lžíce soli, 10 kuliček pepře, 7 kuliček nového koření, 3 sušené bobkové listy, 4 hřebíčky, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 lžičky mleté skořice
Číst dále »
0 komentářů

Domácí hořčice

2/3 hrnku hořčičného semínka, 1/2 hrnku sezamového semínka, 1 lžička mořské soli, 1 a 1/2 hrnku bílého vína
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 21., 2017
Omáčky a dresinky

Hořčičná omáčka s medem

6 lžic zakysané smetany Ranko, 2 lžíce tekutého medu, 5 lžic plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce šťávy z citronu, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky