Moučníky nepečené

Vyberte si z 68 receptů

Dezert Panna cotta s rebarborou

Nejprve se pustíme do přípravy smetanového krému panna cotta: Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme tak dlouho, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, kde ji necháme zcela rozpustit. Smetanu s cukrem a želatinou dáme na oheň, přidáme kousek rozříznutého vanilkového lusku a celou skořici, ale pozor – nesmí se vařit! Směs udržujeme asi na 80 stupních Celsia, mícháme a zahříváme po dobu asi 15 minut. Poté vyndáme vanilkový lusk (vnitřek nevyhazujeme, ale vydlabeme a vrátíme) se skořicí a teplou směs nalijeme do skleniček. Necháme v lednici ztuhnout po dobu asi čtyř hodin. Mezitím si připravíme rebarboru: Rebarboru si oloupeme, nakrájíme na menší kousky a ve středně velkém hrnci ji povaříme s vodou a cukrem do změknutí. Uvařenou rebarboru klademe navrch ztuhlého smetanového základu panna cotta a zároveň jej vždy přelijeme trochou vývaru z rebarbory.
Číst dále »
0 komentářů

Lízátka z kiwi a banánů v čokoládě

2 pevnější kiwi, 1 zralý (ale také pevný) banán, 100 g rozpuštěné čokolády
Číst dále »
0 komentářů
31 ledna., 2024
Moučníky nepečené

Pěna z bílé čokolády

Odměňte děti za vysvědčení (anebo i sebe) touto skvělou pěnou z bílé čokolády! Připravíme si na ni: 200 g bílé čokolády, 150 ml smetany ke šlehání (doporučujeme naši značku Ranko) a 250 ml zakysané smetany (také nejlépe Ranko).
Číst dále »
0 komentářů

Rýžový puding s tuzemákem

70 g rozinek, 8 lžic tuzemáku, 200 g kulatozrnné rýže (vyzkoušejte naši značku Varoma), 1 litr mléka (1/2 litru na rýži + 1/2 litru do pudingu), 1 balíček vanilkového pudingu, třtinový cukr nebo med a mletá skořice
Číst dále »
0 komentářů

Čokoládové lanýže s griotkou

Už jste někdy zkoušeli udělat čokoládové lanýže s griotkou? Jsou naprosto dokonalé! Na čokoládové lanýže s griotkou si připravte: 50 g šlehačky, 100 g másla, 2 lžíce cukru, 200 g hořké čokolády, 2 lžíce griotky (vyzkoušejte naši griotku Marshall) a kakao na obalení.
Číst dále »
0 komentářů
20 prosince., 2023
Moučníky nepečené

Rumové kuličky

Oříšky nasekáme a spolu se strouhaným kokosem opražíme při nízké teplotě na pánvi dozlatova a necháme vychladnout. Mezitím si nastrouháme čokoládu. Změklé máslo spojíme s nasekanými rozinkami namočenými v rumu (nejlépe předem přes noc), přidáme kokos s oříšky, čokoládu a vanilkový cukr. Všechno dobře promícháváme, dokud nevznikne kompaktní hmota, kterou necháme krátce v chladničce zatuhnout. Z hmoty vytvarujeme malé kuličky, které obalíme ve strouhaném kokosu či oříšcích a uložíme do chladničky ztuhnout.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravé kuličky

Mlsat se dá i jinak. Pochutnejte si s námi na této skvělé a přitom zdravé svačince.
Číst dále »
0 komentářů

Mandlové kuličky bez přidaného cukru

Máte rádi sladkosti, ale rádi byste je trochu odlehčili? Sáhněte po těchto datlovo-mandlových kuličkách, které sladí pouze přírodní cukry a vychutnejte si jejich měkkou a lahodnou strukturu. Budeme potřebovat: 2 hrnky sušených datlí (bez pecek), 1/2 hrnku mandlí (nemusíme je loupat), 1/4 hrnku kokosu, 1 lžíci kokosového oleje (můžeme nahradit například mandlovým máslem), 1/2 lžíce kvalitní instantní kávy, špetku soli a kokos na obalení.
Číst dále »
0 komentářů

Švédské čoko koule

Tyto snadné čokoládové kuličky vám zaberou pouze chvilku, nejsou náročné na spotřebu nádobí a můžete je podávat i jako skvělé vánoční cukroví. Každopádně si myslíme, že je zařadíte do celoročních dezertů.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky