Jak docílit toho, aby nebylo kuřecí maso po upečení nebo ogrilování suché? Jednoduše. Stačí jej nejprve naložit do marinády a poté péct spolu s plátkem slaniny. Maso zůstane šťavnaté, chuť bude úžasná a vy se budete rozplývat blahem. Na kuřecí paličky ve slanině budeme potřebovat: 8 kuřecích paliček, 6 lžic olivového oleje, 3 stroužky česneku, trochu čerstvého či sušeného rozmarýnu, sůl a čerstvě mletý pepř, 8 silnějších plátků slaniny a kousek másla.
Zázvor je zdrojem řady tělu prospěšných vitamínů: A, B1, B2, C, E, i minerálních látek jako sodík, hořčík, fosfor, draslík, vápník či železo. Pokud budete zázvor pravidelně používat, podpoříte tím své trávení. Pomáhá také při rýmě a nachlazení a je prevencí rakoviny. Na kuřecí křídla na pomerančích budeme potřebovat: 500 g kuřecích křídel a pažitku nebo jarní cibulku na ozdobu. Na marinádu: 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 3 lžíce rajčatového protlaku, 3 stroužky česneku, šťávu z 1 pomeranče, 1 lžíci škrobu (popř. tapiokové mouky), 1/2 lžičky mletého pepře a 1/2 lžičky zázvorového koření.
Klasické palačinky, byť je sebevíc milujeme, zná určitě každý. Má na ně také svůj osvědčený recept a nedá na něj dopustit. Ne všechny ale potěší sladká palačinka například k večeři. Pojďme si tedy trochu zaexperimentovat a vytvořit něco nového s tímto tradičním pokrmem – palačinky zapečené naslano. Na zapečené slané palačinky si připravíme: Na těsto: 500 m mléka, 250 g hladké mouky, lžičku soli, 1/2 lžičky sušeného česneku, trošku kari a olej na pečení. Na náplň: 300 g kuřecích prsou, 1/2 plechovky loupaných rajčat, 1/2 plechovky kukuřice, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, sůl, pepř a sójovou omáčku (na dochucení). Dále pak: 1/2 hrnku smetany, strouhaný sýr na posypání, sůl a pepř.