Domácí výrobky

Vyberte si z 85 receptů

Domácí tatarská omáčka

Do majonézy připravené podle uvedeného receptu přidáme nastrouhané sterilované okurky, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Ochutíme bílým vínem, podle chuti dosolíme a dáme vychladit do ledničky.
Číst dále »
2 komentáře
Srpen 20., 2012
Domácí výrobky

Domácí popcorn (kukuřičné pukance)

100 g zralé a zcela vysušené pukancové kukuřice (koupíme v obchodech), trochu oleje, kousek másla
Číst dále »
5 komentářů
Březen 21., 2012
Domácí výrobky

Domácí majonéza bez vajec

Nejprve si dáme do lednice dobře vychladit olej s mlékem. Vychlazené je přelijeme do vysoké užší nádobky a šleháme ručním tyčovým mixérem. Vyšlehanou majonézu ochutíme solí, octem (nebo citronovou šťávou), mletým pepřem a cukrem. Smícháme s dijonskou hořčicí a můžeme podávat. Poznámka: Do domácí majonézy můžeme přidat i například utřený česnek, nasekanou bazalku nebo jiné bylinky. Můžeme z ní vyrobit i vynikající domácí tatarskou omáčku – recept na ni máme ZDE
Číst dále »
6 komentářů
Září 23., 2011
Domácí výrobky

Základní kynuté těsto

Nejprve připravíme kvásek: Do vlažného mléka dáme cukr a rozdrobíme droždí – kvásek je hotový když značně nabude svůj objem. Do mléka dáme olej a máslo, pomalu zahříváme dokud se máslo nerozpustí. Do větší mísy dáme oba druhy mouky, cukr, vanilkový cukr, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. K mouce přilijeme vlažné mléko s rozpuštěným tukem a přidáme kvásek a vejce. Měchačkou vypracujeme hladké těsto (pokud je těsto řídké, přidáme zhruba 1 až 2 lžíce mouky, pokud je těsto naopak tuhé, přidáme 1 až 2 lžíce mléka). Těsto v míse poprášíme trochou hladké mouky, zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 15 minut kynout. Z kynutého těsta můžeme připravit koláče, vdolky, koblihy apod. Poznámka: Rady o tom, jak správně a do detailu připravit kynuté těsto se dočtete ZDE
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání receptů

Rubriky