8 brambor, 1 cibule, 300 g slaniny, 100 g másla, 200 g strouhaného sýra (např. goudy), sůl, 1 lžička tymiánu (čerstvého nebo sušeného), 2 vejce, 250 ml smetany
Zbyla vám bramborová kaše od oběda nebo prostě jen hledáte originální přílohu k víkendovému obědu? Vyzkoušejte tyto výtečné domácí krokety. Bramborová kaše zajistí jejich křehkost a strouhanka zase dokonalou křupavost. Na domácí bramborové krokety budeme potřebovat: 2 a 1/2 hrnku bramborové kaše, 1 vejce, polohrubou mouku se strouhankou podle potřeby a olej na smažení.
Milují i vaše děti mák se sladkými povidly? Pokud ano, připravte jim ke Dni dětí tyhle skvělé placky a udělejte jim tak sobotní svátek přesně podle jejich gusta! Na lokše (placky) si připravíme: 800 g vařených brambor, 2 vejce, 300 g polohrubé mouky a 1 lžičku soli. Dále pak: přepuštěné máslo ghí (na pečení placek), 200 g švestkových povidel (doporučujeme naše povidla Dle gusta), 100 g jemně umletého máku, 50 g moučkového cukru a máslo (na přelití).
Těsto: 1 a 1/2 kg brambor, 450 g hrubé mouky, 150 g hrubé krupice, trochu soli, 1 vejce Dále: cca 30 švestek, 50 g másla, 50 g rozdrcených vlašských ořechů, 50 g hrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice