Bramborové pokrmy

Vyberte si z 54 receptů

Domácí bramborové lupínky

1 kg brambor, 70 g másla, 1 a 1/2 lžičky hrubší soli, čerstvě drcený pepř, 1 lžíce nahrubo nasekaných bylinek (oregano, tymián, rozmarýn…), podle chuti můžeme přidat další koření (sladká paprika, chilli, provensálské či řecké bylinky nebo česnek)
Číst dále »
21 srpna., 2025
Bramborové pokrmy

Pečené brambory s bylinkami

5 až 6 středně velkých brambor, máslo, sůl, česnek a bylinky (tymián, oregano, bazalka….)
Číst dále »

Vařené nové brambory s bylinkami

Brambory očistíme (škrábat nemusíme) a dáme vařit – nejlepší je to v páře, ale můžeme je dát klasicky do vody. Mezitím si do větší mísy vymačkáme citronovou šťávu a přidáme do ní olivový olej, rozpuštěné máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky. Řádně promícháme. Přidáme i uvařené brambory, již jen jemně promícháme a necháme je nasáknout a obalit bylinkovou směsí. Podáváme k masu, pečené zelenině, rybám nebo třeba samotné k zakysanému mléku.
Číst dále »
24 června., 2025
Bramborové pokrmy

Rychlé bramborové noky s rajčatovou omáčkou

Tyhle noky s rajčatovou omáčkou mají skvělou chuť, a to díky jedné tajné ingredienci! Připravíme si: 500 g bramborových noků (doporučujeme naše bramborové gnocchi Varoma), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 plechovku krájených konzervovaných rajčat (vyzkoušejte značku Dle Gusta), 3 lžíce rajčatového protlaku (také dle Gusta), bylinky (skvělé je oregano), asi 2 lžíce tajné ingredience umeocet (popř. sůl + cukr + vinný ocet) a tvrdý sýr s čerstvou bazalkou na ozdobu.
Číst dále »

Bramborový salát s ředkvičkami

1/2 kg vařených brambor, 1 svazek ředkviček, 5 lžic majonézy nebo bílého smetanového jogurtu, sůl a mletý pepř, šťáva z 1/2 citronu a zelená pažitka
Číst dále »

Skládané pečené brambory s bylinkami

8 větších brambor, 2 lžíce přepuštěného másla ghí, sůl, pepř, 8 stroužků česneku, sladkou papriku, bylinky podle chuti (např. rozmarýn či oregano), trochu strouhaného sýra a olej ve spreji s bylinkami COOP Premium
Číst dále »

Batátové hranolky

3 batáty (sladké oranžové brambory), 6 lžic olivového oleje, trochu soli a sladké papriky
Číst dále »

Americké brambory pečené v troubě

Velikonoční stůl si zaslouží nejen tradiční dobroty, ale i křupavé americké brambory jako přílohu, která skvěle doplní voňavé pečené maso či zeleninu. Připravíme si na ně: 750 brambor, 4 lžíce řepkového oleje, 1/2 sáčku kořenicího přípravku na americké brambory (doporučujeme naši značku Dle Gusta) a čerstvé bylinky podle chuti (např. rozmarýn).
Číst dále »
17 dubna., 2025
Bramborové pokrmy

Kopřivové bramboráky

800 g brambor, 1 svazek mladých kopřiv, 2 vejce, 100 g hladké mouky, 5 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, sůl, olej na smažení
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky