Bramborové pokrmy

Vyberte si z 54 receptů

7 října., 2025
Bramborové pokrmy

Štouchané brambory se zelím a slaninou

Když se spojí brambory, zelí a křupavá slanina, vznikne jídlo, které chutná po neděli i v obyčejný den. 1 kg moučných brambor (typu C), 2 lžíce sádla, 2 cibule, 200 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, 1 sklenice sterilovaného zelí (vyzkoušejte naši značku Dle Gusta), sůl, mletý pepř, trošku mletého či strouhaného muškátového oříšku, čerstvá zelená petrželka na ozdobu a kvalitní párky nebo klobásy (nemusí být)
Číst dále »

Česneková bramborová kaše

1 kg moučných brambor, 1 palička česneku, 150 g másla, sůl a mletý pepř, 1 hrnek mléka
Číst dále »
9 září., 2025
Bramborové pokrmy

Bramborové noky s rajčatovou omáčkou

Noky: 500 g brambor, 150 g hladké mouky, 1 lžička soli, trochu hladké mouky na vyválení Rajčatová omáčka: 5 větších zralých rajčat (popř. 1 plechovka loupaných rajčat), 4 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl, trochu soli a vinného octa Na ozdobu: čerstvé zelené bylinky (např. bazalka), strouhaný sýr (nejlépe parmazán)
Číst dále »

Skládané pečené brambory s bylinkami

Tenčí plátky brambor prokládané bylinkovým máslem a česnekem — to je jednoduchý způsob, jak proměnit běžnou přílohu na něco výjimečného. Připravíme si: 8 větších brambor, 2 lžíce přepuštěného másla ghí, sůl, pepř, 8 stroužků česneku, sladkou papriku, bylinky podle chuti (např. rozmarýn či oregano), trochu strouhaného sýra a olej ve spreji s bylinkami COOP Premium
Číst dále »
5 září., 2025
Bramborové pokrmy

Pečené brambory s bylinkami

5 až 6 středně velkých brambor, máslo, sůl, česnek a bylinky (tymián, oregano, bazalka….)
Číst dále »

Domácí bramborové lupínky

1 kg brambor, 70 g másla, 1 a 1/2 lžičky hrubší soli, čerstvě drcený pepř, 1 lžíce nahrubo nasekaných bylinek (oregano, tymián, rozmarýn…), podle chuti můžeme přidat další koření (sladká paprika, chilli, provensálské či řecké bylinky nebo česnek)
Číst dále »

Vařené nové brambory s bylinkami

Brambory očistíme (škrábat nemusíme) a dáme vařit – nejlepší je to v páře, ale můžeme je dát klasicky do vody. Mezitím si do větší mísy vymačkáme citronovou šťávu a přidáme do ní olivový olej, rozpuštěné máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky. Řádně promícháme. Přidáme i uvařené brambory, již jen jemně promícháme a necháme je nasáknout a obalit bylinkovou směsí. Podáváme k masu, pečené zelenině, rybám nebo třeba samotné k zakysanému mléku.
Číst dále »
24 června., 2025
Bramborové pokrmy

Rychlé bramborové noky s rajčatovou omáčkou

Tyhle noky s rajčatovou omáčkou mají skvělou chuť, a to díky jedné tajné ingredienci! Připravíme si: 500 g bramborových noků (doporučujeme naše bramborové gnocchi Varoma), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 plechovku krájených konzervovaných rajčat (vyzkoušejte značku Dle Gusta), 3 lžíce rajčatového protlaku (také dle Gusta), bylinky (skvělé je oregano), asi 2 lžíce tajné ingredience umeocet (popř. sůl + cukr + vinný ocet) a tvrdý sýr s čerstvou bazalkou na ozdobu.
Číst dále »

Bramborový salát s ředkvičkami

1/2 kg vařených brambor, 1 svazek ředkviček, 5 lžic majonézy nebo bílého smetanového jogurtu, sůl a mletý pepř, šťáva z 1/2 citronu a zelená pažitka
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky