Milujete těstoviny a znáte je snad na všechny možné způsoby? Pak určitě vyzkoušejte tuto zdravější variantu v podobě cuketových těstovin, které rozhodně zařadíte do svého jídelníčku pravidelně. Na cuketové těstoviny budeme potřebovat: 1 středně velkou cuketu, 1 menší cibuli, 1 stroužek česneku, hrst cherry rajčátek, pár lístků čerstvé bazalky, lžíci másla, 2 lžíce olivového oleje, sůl a mletý pepř.
Tento dresink je skvělý na grilované maso, do burgerů, k bramborám i na zeleninu – stačí zamíchat a nechat vychladit. Pak už jen namáčet, mazat a vychutnávat. Připravíme si na něj: 3 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce bílého jogurtu (nebo zakysané smetany), 1 lžičku medu, 1 lžičku citronové šťávy, sůl a pepř dle chuti, volitelně pak: 1 stroužek česneku (drceného), špetku uzené papriky nebo chilli.
Tahle sangria je tak dobrá, že budete litovat, že jste udělali jen jeden džbán. Připravte si letní hit, co zvládnete raz dva! Nachystáme si: 1 pomeranč, 1 citron, 1 jablko, 0,75 l červeného vína, 300 ml pomerančového džusu (doporučujeme 100% pomeranč Kapito), 100 ml griotky, 2 lžíce třtinového cukru, led, perlivou vodu a čerstvou mátu.
1 a 1/2 kg uzených vepřových žebírek, šťáva z 1/2 citronu, trochu drceného chilli, 1 a 1/2 dl červeného vína, 1 a 1/2 dl olivového oleje, 5 lžic sojové omáčky, 6 stroužků česneku a 3 menší cibule.
Sezóna nejsladších melounů je právě v plném proudu a i když jenom mlsání samotného melounu je chuťová slast, zkuste si vytvořit tento osvěžující melounový sorbet a nebudete litovat! Na melounový sorbet si připravíme: 500 g vypeckovaného melounu, 100 g cukru krystalu, 120 ml vody a 1 lžíci limetkové kůry.
2 kousky celé skořice, asi 4 hřebíčky (koření), cca 3 kuličky nového koření, 1/2 litru horké vody, 2 až 3 lžíce instantní kávy, 3 vanilkové cukry, led či ledová tříšť, trochu šlehačky na ozdobu