100 g másla (do paštiky), 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 kg kachních jater, 150 ml červeného vína, sůl, mletý pepř, trochu čerstvého nebo sušeného tymiánu, 50 g másla (na přelití)
Banány oloupeme a vhodíme do mixéru. Přidáme vajíčka a důkladně rozmixujeme v hustší směs. Do ní ještě vmícháme kokosovou moučku. Na pánvi si rozpálíme lžičku kokosového oleje. (Kokosový olej je velmi vhodný na smažení, jelikož je tepelně stabilní až do 200°C, tudíž se nepřepaluje a neprská. Navíc lívanečkům dodá úžasnou vůni.) Malé množství těsta klademe na pánev a malé lívanečky smažíme z obou stran dozlatova. Před další várkou lívanečků vždy přidáme další lžičku kokosového oleje na smažení. Dozlatova opečené lívanečky ihned podáváme – podle chuti můžeme ještě přelít tekutým medem.
Termín galette pochází z francouzštiny a vyjadřuje nízké rustikální koláče z křehkého těsta s variabilními náplněmi. Můžete je naplnit podle libosti, my jsme vyzkoušeli hrušky s vanilkovou zmrzlinou a dopadlo to výborně! Na hruškový koláč galette si připravíme: 1 balení listového těsta (doporučujeme naše listové těsto Dle Gusta), 60 g mletých mandlí, 90 g krupicového cukru, 50 g másla, 1 vejce, 3 velké hrušky a 1 lžičku skořice.
Na těsto: 150 g květáku, 1 bílek, 50 g mletých mandlí, 40 g pohankové nebo celozrnné mouky, špetka kypřicího prášku nebo jedlé sody, sůl a mletý pepř Na pizzu: 100 g šunky, 3 rajčata, 4 žampiony, 1 balíček mozzarelly, koření na pizzu (tymián…), hrst čerstvé rukoly a olivový olej