Velikonoce

Vyberte si z 47 receptů

Kokosový velikonoční beránek

Cukr, změklé máslo a vejce našleháme. Poté přidáme strouhaný kokos a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a v troubě předehřáté na 160 stupňů Celsia upečeme dozlatova (bude to trvat asi 40 minut – propečenost vyzkoušíme špejlí). Upečeného beránka necháme vychladnout a poté jej pocukrujeme. Místo očí mu dáme rozinky a kolem krku uvážeme barevnou mašli.
Číst dále »
0 komentářů

Kapustové karbanátky

1/2 kg kapusty, 300 g mletého hovězího masa, 3 vejce, 150 g strouhanky, 2 lžíce mléka, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
20 října., 2017
Moučníky pečené

Kávovinová bábovka

2 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva (doporučujeme kypřící prášek do pečiva Varoma), 2 lžíce bezkofeinové směsi (vyzkoušejte naši směs Kávovina Nový den), 1 smetana ke šlehání (např. smetana na šlehání Ranko), 3 vejce, 1/2 hrnku krupicového cukru, tuk (na vymazání formy) a hrubá mouka (na vysypání formy)
Číst dále »
0 komentářů

Špenátová roláda se sýrem a šunkou

Roláda: 400 g mraženého špenátu, 3 vejce, 120 g polohrubé mouky, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, olej Náplň: 200 g tvarohového sýru typu lučina, 100 g tvrdého sýra, 100 g zakysané smetany, 2 stroužky česneku, sůl, 200 g kvalitní šunky
Číst dále »
1 komentář

Špenát s vejcem

Čerstvý špenát důkladně omyjeme a listy spaříme v osolené vodě. Na oleji si mezitím zpěníme plátky česneku (na mírném ohni!), přidáme spařený špenát, osolíme, opepříme, zamícháme a přilijeme smetanu. Doprostřed rozklepneme vajíčka a necháme je pod pokličkou “dojít”. Hotový pokrm ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
4 února., 2015
Moučníky pečené

Rychlá mramorová bábovka

2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, trochu másla nebo oleje (na vymazání formy), trochu hrubé mouky nebo krupice (na vysypání formy), 1 lžíce holandského kakaa, trochu moučkového cukru na posypání (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční zajíčci

Do větší mísy prosijeme mouku a uprostřed vyhloubíme důlek. Přidáme sůl, vejce a vsypeme 50 g cukru. Rozehřejeme máslo, 1 polévkovou lžíci mléka si dáme stranou a zbytek vlijeme do rozehřátého tuku. Droždí smícháme se zbytkem cukru a spolu s vlažným mlékem a tukem přidáme do mouky. Vše dohromady uhněteme v hladké těsto a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Potom těsto na vále znovu prohněteme a necháme znova kynout ještě dalších asi 15 minut. Z vykynutého těsta utvoříme bulky (těla zajíčků) a nůžkami nastříhneme každému z nich uši. Jako očka vtlačíme do těsta malé hřebíčky. Zajíčky rozložíme na vymaštěný plech nebo pečicí papír a necháme ještě 10 minut odpočinout. Ve zbytku mléka rozmícháme žloutek a zajíčky jím potřeme. V předehřáté troubě při 190 °C pečeme asi 20 minut dozlatova.
Číst dále »
0 komentářů

Tvarohový velikonoční beránek

100 g rozinek či kandovaného ovoce, 70 ml tuzemáku, 3 vejce (bílky a žloutky zvlášť), 180 g moučkového cukru, 250 g másla, 1 měkký polotučný tvaroh, 250 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 lžíce tuku na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy
Číst dále »
1 komentář

Nádivka s krůtím masem a houbami

Plátky krůtího masa osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Necháme vychladnout a poté pokrájíme na malé kostičky. Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme nasáknout a změknout. Rohlíky mezitím nakrájíme na kostičky. Oddělíme vaječné žloutky od bílků, přišemž žloutky rozšleháme s mlékem a touto směsí zalijeme pokrájené rohlíky. Namočené pečivo osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek a muškátový květ. Vmícháme krůtí maso, namočené pokrájené houby (bez vody) i posekané kopřivy. Ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do připravené nádivky. Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem a rovnoměrně do ní rozprostřeme nádivku. Vložíme do trouby předehřáté na 190°C a upečeme dozlatova. Po upečení a vyklopení ze zapékací misky poklademe plátky másla a ozdobíme čerstvou pažitkou. Nádivku podáváme teplou nebo studenou.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky