Večeře

Vyberte si z 535 receptů

5 října., 2017
Polévky teplé

Polívka podle Magdaleny Dobromily Rettigové

Recept na “Polívku míchanou ze zelených věcí” v původním znění od Magdaleny Dobromily Rettigové: “Dej k hovězímu vařit kapustu, květák, celer a mrkev. Když je to měkké, vyndej to. Kapustu rozkrájej na nudličky, celer na koláčky, květák nech v malých růžičkách, mrkev udělej na proužky a dej to do polévkové mísy. Potom vezmi malé hříbky, rozkrájej je a dej na máslo, přidej k nim trochu pepře a špetku muškátového květu, hodně zelené petržele a nech je hezky dusit. Pak na ně nalej hovězí polívky a nech to chvíli povařit. Hotovou dobrou hovězí polívku dej na tabuli.”
Číst dále »
0 komentářů

Pýchavky s paprikami

3 hrnky nakrájené pýchavky, 2 červené papriky, 1 cibule, 1 cuketa, 3 lžíce zakysané smetany, sladká paprika, koření dle chuti, sůl, olivový olej, jarní cibulka
Číst dále »
0 komentářů

Bramborový toč

Z trochy teplého mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Mezitím smícháme mouku s nastrouhanými syrovými brambory, vejcem a mlékem. Ochutíme solí, majoránkou a prolisovaným česnekem.  Přidáme kvásek a těsto promícháme. Necháme v teple kynout (zhruba jednu hodinu). Po vykynutí těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180°C asi půl hodiny. Podáváme například k vařené čočce nebo houbové omáčce.
Číst dále »
0 komentářů
19 září., 2017
Předkrmy a lehká jídla

Červená řepa s nivou

Tento recept vás nadchne svou jednoduchostí a přesto tak lahodnou chutí. Ideální na lehkou večeři nebo jako netradiční příloha k masu.
Číst dále »
0 komentářů
1 září., 2017
Těstoviny

Rychlé těstoviny s bazalkovým pestem

Nemáte času nazbyt? Tyto těstoviny máte do půlhodiny na stole a hlavně si na nich báječně pochutnáte!
Číst dále »
0 komentářů
17 srpna., 2017
Drůbež

Kuřecí prsa plněná tvarůžky

4 kuřecí prsíčka, 1 balení (100 g) olomouckých tvarůžků, sůl, mletý pepř, 4 lžíce oleje na smažení, 1/2 l černého piva, 1 cibule
Číst dále »
0 komentářů
14 srpna., 2017
Moučníky pečené

Limetkový koláč s tvarohem

Těsto: 200 g máslových sušenek (např. BeBe), 100 g změklého másla (např. máslo Ranko) Náplň: 4 kostky měkkého tvarohu (doporučujeme např. polotučný tvaroh Ranko), 140 g krupicového cukru, 5 vajec (bíky a žloutky zvlášť), trošku soli, 2 chemicky neošetřené (bio) limetky
Číst dále »
0 komentářů
11 července., 2017
Ryby a mořské plody

Mangový salát s krevetami

1 větší mango, 15 ks tygřích krevet, 250 g listového salátu, 1 až 2 lžíce medu, bílá cibulka, 1 zelená paprika, 1 citron, 1 kousek čerstvého zázvoru, 500 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Lehká koprová omáčka zahuštěná bramborami

1 l zeleninového vývaru, 3 hrsti čerstvého kopru, 3 ks brambor, 1 zakysaná smetana, 100 ml mléka, 3 ks vajec, sůl, pepř, citronová šťáva nebo ocet
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky