Večeře

Vyberte si z 535 receptů

29 června., 2017
Přílohy, Saláty,

Hlávkový salát se smetanou

2 ks hlávkového salátu, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1/2 l vody, 7 lžic octa, 2 lžičky soli, 4 lžíce cukru, 2 špetky mletého pepře
Číst dále »
0 komentářů
26 května., 2017
Předkrmy a lehká jídla

Vaječnice s bramborovými lupínky

1 plátek chleba, 1 vejce, bramborové lupínky, sůl, olivový olej, dijonská hořčice, 1/2 cibule, feferonky
Číst dále »
0 komentářů

Chřest s kozím sýrem

Zelený chřest zbavený dřevnatého konce dáme na 8 až 10 minut vařit do osolené vody, do níž přidáme plátek másla a plátek limetky. Mezitím si nakrájíme kozí sýr na malé kostičky. Uvařený chřest opatrně slijeme a naservírujeme na talíř. Takto připravený ho posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a kostičkami kozího sýra. Opepříme čerstvě mletým pepřem, osolíme a přidáme měsíček limetky na ozdobu. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů
24 dubna., 2017
Saláty

Salát z cukrových lusků s rostbífem

500g vyzrálého hovězího nízkého roštěnce, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce červeného vína, ½ lžíce worcestrové omáčky, sůl, čerstvě mletý pepř, olivový olej
Číst dále »
0 komentářů

Jarní polévka z medvědího česneku

1 a 1/2 litru zeleninového vývaru, 4 menší brambory, 2 svazky medvědího česneku, 1 cibule, 3 lžíce másla, 1 kelímek smetany (vyzkoušejte naši smetanu Ranko z COOPu), muškátový oříšek, sůl a čerstvě mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Domácí turecký chléb

Byli jste někdy v Turecku? Už jste někdy ochutnali turecké placky alias turecký chléb? Jestli ne, udělejte si pár minut času a vyzkoušejte je podle našeho receptu. Je to tak snadné, že to za zkoušku rozhodně stojí! Připravte si k nim například hummus, rajčatový nebo česnekový dip, pečené jehněčí maso na špízu, zeleninu a užijte si tak pravé turecké hody!
Číst dále »
0 komentářů
20 března., 2017
Sladká jídla

Rychlé lívanečky

Do větší mísy vsypeme sypký obsah sáčku, přidáme vejce a studenou vodu. Ručně šleháme, dokud nám nevznikne hladké a lité těsto. Poté těsto necháme zhruba 5 minut odstát. Na rozehřátou pánev potřenou olejem nalijeme malou naběračkou těsto a lívanečky smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové lívanečky podáváme s džemem nebo s oslazeným tvarohem, ozdobené šlehačkou či ovocem.
Číst dále »
0 komentářů
27 února., 2017
Přílohy

Lučinové knedlíky

6 starších housek, 1 dl mléka, 50 g másla, 200 g lučiny, 1 vejce, 40 g hrubé mouky, 1 lžíce sekané zelené petrželky, sůl, strouhaný muškátový oříšek, 1 bílek, 100 g anglické slaniny (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
22 února., 2017
Vepřové maso

Orlická specialita zvaná Rampušák

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a opékáme. Postupně přidáme nakrájená játra, slaninu, žampiony, šunku, na jemno pokrájenou cibuli a feferonky. Ochutíme solí, kečupem, pepřem. Na ohni ponecháme do té doby, než je maso měkké. Podáváme posypané pokrájenou jarní cibulkou a jako přílohu servírujeme rýži, brambory, hranolky nebo bramboráčky. Poznámka: Tato specialita dostala jméno podle horského ducha, vládce a ochránce Orlických hor. Rampušák je odpovědný za počasí, je patronem sportovců a Horské služby a nad horami vládne v zimě. V létě přebírá vládu princezna Kačenka, která chrání přírodu a má blíže k dětem.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky