Večeře

Vyberte si z 536 receptů

17 srpna., 2018
Hovězí maso

Hovězí steak na pepři

4 steaky z roštěné, sůl, 1 lžíce vícebarevného pepře, 2 lžíce oleje, kousek bylinkového másla
Číst dále »
0 komentářů
11 června., 2018
Zeleninová jídla

Zapékaný květák s bešamelem

Květák očistíme od košťálu a listů, omyjeme a dáme ho vařit do osolené vody na asi 8 minut. Mezitím si začneme připravovat bešamelovou omáčku: V hrnci rozehřejme máslo a do něj za stálého míchání přidáváme prosátou hladkou mouku. Vytvoříme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem. Rozšleháme dohladka metličkou a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí (bude to trvat asi 15 minut). Předvařený květák mezitím vyjmeme z vody, necháme okapat a vychladnout. Poté si jej rozdělíme na větší růžičky, které naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Bešamelovou omáčku ještě dochutíme solí, strouhaným muškátovým oříškem a bílým pepřem a přelijeme ji přes připravený květák. Pekáček vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C , kde necháme zapéct zhruba 15 až 20 minut. Nakonec již jen posypeme nasekanou čerstvou petrželkou a podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
8 června., 2018
Polévky teplé

Lososová polévka Lohikeitto

Slyšeli jste už o polévce lohikeitto? Tato lososová polévka pochází z Finska a je jakousi kombinací bramboračky a rybího vývaru. A jakkoliv se to může zdát nesourodé, chutě báječně ladí a polévku si jistě zamilujete.
Číst dále »
0 komentářů

Chřestový koláč

10 ks bílého nebo zeleného chřestu (popř. kombinace obou), 1 balení listového těsta (vyzkoušejte naše mražené listové těsto Dle Gusta), asi 50 g listového špenátu, 200 g šunky, 150 g tvrdého sýra (např. eidam, gouda či ementál), 250 ml smetany (doporučujeme naši smetanu Ranko), 2 vejce
Číst dále »
0 komentářů
31 května., 2018
Předkrmy a lehká jídla

Chřestové rolky se šunkou

Bílý chřest oloupeme od hlavičky směrem dolů a vložíme do osolené vroucí vody, do které přidáme plátek másla a plátek citronu. Chřest vaříme zhruba 10 až 12 minut (podle velikosti). Poté ho opatrně slijeme a ještě horký zabalíme do plátků šunky (můžeme dávat více kusů chřestu do jedné rolky – záleží na velikosti chřestu i pokrájené šunky). Vzniklé rolky svážeme jarní cibulkou, posypeme nasekanou pažitkou a petrželkou a ihned podáváme. Jako přílohu volíme například čerstvé pečivo.
Číst dále »
0 komentářů
22 května., 2018
Hovězí maso

Hovězí guláš s kávovinou

500 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 3 cibule, 100 g slaniny, 3 stroužky česneku, 2 zelené papriky, 2 rajčata, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 l hovězího vývaru (nebo vody), 2 lžíce bezkofeinové směsi, 2 lžíce rajského protlaku, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Špenátová krémová polévka

500 g čerstvých špenátových listů (popř. 1 balení mraženého špenátu), kousek másla, 1 velká cibule, 5 stroužků česnkeu, 1 litr vody nebo vývaru, 250 ml smetany, sůl, mletý pepř a špetka muškátového oříšku.
Číst dále »
0 komentářů
16 března., 2018
Ryby a mořské plody

Losos se zeleninou

2 kousky lososa, 1 cibule, 250 g fazolových lusků, 150 g mrkviček, trochu olivového oleje, 3 lžíce bílého vína (např. Árie), 2 dl zeleninového vývaru, trochu zakysané smetany (vyzkoušejte zakysanou smetanu Ranko), sůl, mletý bílý pepř, citronová šťáva, čerstvý kopr
Číst dále »
0 komentářů

Domácí kečup

2 kg velmi zralých rajčat, 2 větší jablka, 2 větší cibule, 3 stroužky česneku, 150 ml octa (8 %), 150 ml vody, 150 g krupicového cukru, 1 lžíce soli, 10 kuliček pepře, 7 kuliček nového koření, 3 sušené bobkové listy, 4 hřebíčky, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 lžičky mleté skořice
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky