Vánoce

Vyberte si z 139 receptů

Hrachová polévka

1/2 kg hrachu, 1 a 1/2 l vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 l vývaru, sůl, pepř, majoránka, máslo, bílé pečivo (na kostičky)
Číst dále »
0 komentářů
26 října., 2022
Nápoje teplé

Horký brusinkový nápoj

100 g sušených brusinek, 1 l vody, 10 hřebíčků, 2 celé skořice, 2 ks hvězdičkového koření, 1/2 hrnku cukru, šťáva ze 2 pomerančů, šťáva z 2 citronů
Číst dále »
0 komentářů
5 října., 2022
Nápoje teplé

Horký hruškový punč

Znáte voňavé ovocné punče, které nikdy nechybí na žádných správných trzích? Není až tak těžké udělat si je v pohodlí domova! Na hruškový punč budeme potřebovat: 3/4 sklenice kvalitního hruškového džusu (nejlépe 100%), 1 tyčinku skořice, 2 hřebíčky, 1 lžíci tuzemáku, cukr dle chuti a voda na zředění dle potřeby.
Číst dále »
0 komentářů
19 září., 2022
Omáčky a dresinky

Švestkové čatní se skořicí

1/2 kg švestek, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 4 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm), 4 kousky celé skořice, sůl, mletý pepř, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 lžíce červeného vína, 3 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce červeného vinného octa
Číst dále »
0 komentářů

Chilli papričky v hořké čokoládě

asi 10 ks chilli papriček (jemnější pálivosti – např. jalapeňo) a 100 g hořké čokolády (doporučujeme naši hořkou čokoládu COOP Premium).
Číst dále »
0 komentářů

Švestková povidla z trouby

2 kg švestek, 2 lžíce octa, 500 g krupicového cukru, 1 lžička mleté skořice, 3 roztlučené hřebíčky, 8 lžic tuzemáku (vyzkoušejte náš tuzemák Mashall)
Číst dále »
0 komentářů
28 července., 2022
Zavařování a nakládání

Brusinkový džem

1 kg čerstvých brusinek, 1 hrnek vody, 500 g medu, šťáva z 1 citronu, 2 kousky celé skořice
Číst dále »
0 komentářů
28 července., 2022
Zavařování a nakládání

Ostružinový džem

Ostružiny omyjeme vodou a dáme je do kastrolu. Do plátěného pytlíčku vložíme celou skořici spolu s hřebíčky a přidáme jej k ostružinám. Přivedeme pomalu k varu a ostružiny při tom mírně rozmačkáme mačkadlem na brambory. Poté přidáme Želírfix 2:1 rozmíchaný ve 2 lžících cukru a necháme asi 4 minuty probublávat na mírném ohni. Přisypeme zbývající cukr a povaříme poslední 2 minuty. Stáhneme z ohně, pytlíček s kořením vyndáme a vmícháme citronovu šťávu s tuzemákem. Horký džem naplníme do vymytých a vysušených skleniček, uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Číst dále »
1 komentář
28 července., 2022
Zavařování a nakládání

Borůvkový džem

1 kg borůvek, 1 želírovací cukr (např. Dr. Oetker Extra 2:1), 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky