Vánoce

Vyberte si z 140 receptů

4 května., 2025
Nápoje teplé

Horká čokoláda s vanilkou

150 g kvalitní čokolády (s obsahem kakaa minimálně 60%), kousek vanilkového lusku, 1/2 l mléka (doporučujeme naše mléko Ranko), 1 lžička jemného bramborového škrobu (vyzkoušejte jemný bramborový škrob Varoma)
Číst dále »
1 května., 2025
Nápoje teplé

Horká čokoláda s marshmallows

Mléko ohřejeme a necháme v něm rozpustit nalámané kousky čokolády na vaření. Podle chuti přidáme troškou mleté skořice a hotovou horkou čokoládu nalijeme do hrnků. Do každého hrnku vhodíme několik bonbónů marshmallows a ihned podáváme. Marshmallows se začnou pomalu rozpouštět, čokoládu osladí a udělají na ní krásnou pěnu. Poznámka: Marshmallow (čteme máršmelou) je cukrovinka z cukru, kukuřičného sirupu, vody a želatiny, s přidanou příchutí a obarvená potravinářskými barvivy, přeměněná do houbovité konzistence a vytvarovaná do menšího válečku. V USA je například zvykem si marshmallows opékat nad táborovým ohněm, podobně jako to my děláme s buřty či špekáčky. Tento dezert se nazývá Smore a recept na něj naleznete ZDE
Číst dále »

Nepečené kuličky z cizrny

200 g uvařené nebo sterilované cizrny, 6 lžic jemných ovesných vloček, 2 lžíce medu nebo javorového sirupu, hrst namočených datlí, 2 lžíce změklého másla, trochu skořice, 1 lžička vanilkového extraktu a kokosová moučka na obalení
Číst dále »
11 března., 2025
Moučníky nepečené

Opilé banány s medem

3 banány, 2 lžíce citronové šťávy, kousek másla, 3 lžíce medu, 4 lžíce tuzemáku, oříšky nebo mandle na posypání
Číst dále »

Skořicové koblížky bez kynutí

1 vejce, 1 lžíce změklého másla, 1/3 šálku cukru, 2 šálky polohrubé mouky, ½ šálku plnotučného mléka, špetka soli, 2 lžičky kypřicího prášku, skořice a moučkový cukr na ozdobení, rostlinný olej na smažení
Číst dále »
24 ledna., 2025
Moučníky pečené

Rychlý jablečný koláč

Sháníte nějaký skvělý sladký recept? Už nemusíte! Udělejte si spolu s námi rychlý jablečný koláč… Připravíme si na něj: 1 listové těsto, 3 až 4 menší jablka, 1 kelímek smetany (33%), 7 lžic třtinového cukru, mletou skořici a ořechy dle chuti.
Číst dále »
1 ledna., 2025
Polévky teplé

Hovězí vývar s játrovými (drožďovými) knedlíčky

Na vývar: 1/2 kg předního hovězího masa, 1 větší mrkev, kousek celeru, 1 menší kořenová petržel, sůl, pepř, 1 cibule, cca 8 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, nať petržele Na knedlíčky: cca půl kg jater (vepřová, hovězí), 2 stroužky česneku, trochu majoránky, sůl, pepř, 1 vejce, strouhanka, nať petržele
Číst dále »
24 prosince., 2024
Hovězí maso

Vánoční guláš se zeleninou a bramborem

Guláš o Vánocích?! Ne, nezbláznili jsme se. Každému kuba nebo ryba nechutná, ale takový poctivý gulášek vylepšený o kořenovou zeleninu pro něj bude naopak opravdovou sváteční pochoutkou. Na guláš se zeleninou (a bramborem) si připravíme: 2 lžíce oleje nebo sádla, 2 cibule, 500 g hovězí kližky, krku nebo ramínka, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kmínu, 2 lžíce sladké papriky (vyzkoušejte naši značku COOP Premium), 4 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 500 g brambor, 2 lžíce rajského protlaku a trochu čerstvé petrželky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
23 prosince., 2024
Ryby a mořské plody

Treska na česneku a rajčatech

400 g filé z tresky, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 středně velká cibule, 1 plechovka loupaných konzervovaných rajčat, 1 lžíce sekaných bylinek (např. petrželka, bazalka či tymián), sůl, trochu cukru
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky