Svatba

Vyberte si z 118 receptů

19 července., 2022
Nápoje studené

Osvěžující jahodovo-citronová sangria

Chcete na nadcházející letní posezení připravit osvěžující alkoholický koktejl? Tak sáhněte po něčem originálním, jako je tato skvělá sangria a jistě zabodujete! Na osvěžující jahodovo-citronovou sangrii si připravíme: asi 10 velkých jahod, 1 větší citron, pár lístků čerstvé máty, 1 láhev sladšího bílého vína, 1 hrnek bílého rumu, 3 hrnky méně sladké limonády, 1 hrnek šampaňského a led.
Číst dále »
0 komentářů
29 června., 2022
Moučníky pečené

Domácí koblihy se zkaramelizovanou slaninou

Není nad čerstvé domácí koblížky plněné marmeládou, čokoládou či krémem. Ovšem pakliže se nebojíte i originálních a moderních kombinací, vyzkoušejte tuto verzi s banánovým krémem a křupavou karamelovou slaninou. Ačkoliv se propojení těchto chutí může zdát na první pohled velice zvláštní, výsledná chuť vás naprosto ohromí! Budeme potřebovat: Na těsto: 400 g hladké mouky, 40 g cukru krupice, 1 kostku droždí, 100 ml vlažné vody, 50 ml mléka, 2 vejce, 1 lžičku soli, 40 g másla a olej na smažení. Na náplň: 350 ml mléka, 1 velký banán, 5 žloutků, 90 g cukru krupice, 1 lžičku vanilkového extraktu, ¾ hrnku hladké mouky a 2 lžíce kukuřičného škrobu. Navrch pak: 3 lžíce cukru moučka + 1 lžíce vody, ½ hrnku třtinového cukru a 100 g slaniny.
Číst dále »
0 komentářů
5 května., 2022
Moučníky pečené

Sušenky s bílou čokoládou a brusinkami

V míse začneme šlehat máslo, dokud nezíská krémovou konzistenci. Přidáme cukr a vanilkový extrakt a znovu zašleháme. To samé také s vejci. Poté postupně vmícháme mouku se sodou a solí. Bílou čokoládu nasekáme na drobnější kousky, dáme do vhodné nádoby a na deset minut vložíme do mrazáku. Díky tomu se čokoláda při pečení tolik nerozehřeje a bude mnohem více křupavá. Po deseti minutách čokoládu vyndáme a zamícháme do těsta. Brusinky pokrájíme na menší kusy a rovněž přidáme do těsta. Pomocí lžíce tvoříme menší kuličky asi o velikosti pingpongového míčku. Skládáme je v rozestupech na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme 8 až 10 minut v troubě vyhřáté na 190°C, dokud sušenky nezezlátnou.
Číst dále »
0 komentářů
22 února., 2022
Moučníky pečené

Skořicové koblížky

Tyto koblížky vykouzlíte jen z pár surovin a jsme si jisti, že nadchnou všechny vaše strávníky! Na skořicové koblížky budeme potřebovat: 3 hrnky vody, 3 lžíce oleje (do těsta), 1/2 lžičky soli, 2 hrnky hladké mouky, řepkový olej (na smažení) a skořicový cukr (na obalování).
Číst dále »
0 komentářů
16 února., 2022
Sladká jídla

Tvarohové koblížky plněné pudinkem

Nejprve si ve větší míse smícháme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Vmícháme tvaroh, mléko, olej, oba cukry a špetku soli. Elektrickým šlehačem vše uhněteme do hladkého těsta. Vzniklé těsto rozdělíme na 10 až 12 stejných dílů a uděláme z nich koule. Ty osmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. V průběhu smažení se pustíme do přípravy pudinkové náplně: Pudinkový prášek si rozmícháme v trošce mléka s cukrem. Zbylé mléko přivedeme téměř k varu a rozmícháme v něm rozpuštěný a oslazený pudinkový prášek. Za stálého míchání necháme pudink nad ohněm zhoustnout. Odstavíme a necháme vychladnout. Na závěr přidáme k pudinku ušlehané máslo s tvarohem a tuzemákem. Usmažené koblížky mezitím pokládáme na papírové utěrky, abychom odstranili přebytečný tuk. Pudinkovou náplň naplníme do igelitového sáčku, kterému jsme odstřihli malý roh (popř. do cukrářského sáčku se špičkou ke zdobení) a plníme jím usmažené koblížky. Koblihy je nejlepší plnit tak, že v místě, kde mají na boku kroužek po smažení, uděláme nejprve tupým koncem nějakého dřevěného štětečku dírku (o průměru asi tak 0,5 cm) a tímto otvorem pak dáváme náplň. Těsně před podáváním je pocukrujeme.
Číst dále »
0 komentářů
16 února., 2022
Moučníky nepečené

Dezert tiramisu

500 g mascarpone, 2 balíčky cukrářských piškotů, 1/8 l studené silné kávy (překapané), 10 lžic likéru Amaretto (popř. tuzemáku), 3 žloutky, 50 g moučkového cukru, asi 3 lžíce kvalitního kakaa
Číst dále »
0 komentářů
1 listopadu., 2021
Drůbež

Kohout (nebo kuře) na víně

1 kohoutek (nebo 1 kuře), olej na smažení (např. řepkový olej Varoma), 2 cibule, 1 mrkev, špetka cukru, 0,3 l slepičího vývaru, 0,6 l suchého červeného vína (vyzkoušejte víno Árie), sůl, mletý pepř, čerstvé bylinky (např. šalvěj, tymián, rozmarýn), trochu olivového oleje, 150 g žampiónů, 4 stroužky česneku
Číst dále »
0 komentářů
1 listopadu., 2021
Zvěřina a ostatní maso

Jelení steak na červeném víně

4 jelení steaky, 350 ml červeného vína (např. červeného vína Árie), 5 kuliček jalovce, 1 lžička koření Steak Dle Gusta, 1 cibule, 100 g másla (vyzkoušejte máslo Ranko), 2 lžíce smetany (např. sladké smetany 12% Ranko) a trochu soli
Číst dále »
0 komentářů
27 října., 2021
Drůbež

Pečená kachna se zelím

1 kachna, sůl a kmín (na kachnu), 400 g zelí, 1 větší cibule, 50 g sádla, 1 lžíce celého kmínu, 100 g hladké mouky, 2 lžíce cukru, sůl, trochu bílého vína
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky