Svačina

Vyberte si z 405 receptů

1 července., 2025
Nápoje studené

Smoothie (nápoj) z drobného ovoce

250 g drobného ovoce (borůvky, maliny, jahody, ostružiny…), 200 ml bílého smetanového jogurtu, 1 lžíce medu, pár mátových lístků (nemusí být), led
Číst dále »
1 července., 2025
Moučníky nepečené

Ztracený toast s borůvkami

Prázdniny jsou ideální čas na sladkou snídani, kterou si děti zamilují! Ztracený toast s borůvkami voní po skořici, krásně křupe a jeho příprava je tak snadná, že zvládne pomoct i malý kuchař. 6 plátků toastového chleba, 1 vejce, trochu mléka, kousek másla, 1 lžíce olivového oleje, skořicový cukr (např. Varoma), čerstvé (nebo mražené) borůvky, borůvkový džem a šlehačka.
Číst dále »
1 července., 2025
Moučníky pečené

Bleskový rybízový koláč

Vše sypké smícháme, přidáme máslo, mléko, olej a vejce. Vznikne řídké těsto, do kterého nasypeme rybíz a promícháme. Koláčovou formu nebo menší pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme na něj těsto a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Upečeme dozlatova a podáváme s čajem nebo kávou.
Číst dále »
26 června., 2025
Zmrzliny a nanuky

Pudinkové nanuky s jahodami

Konec školního roku je za rohem a naše děti čeká odměna za vysvědčení! Udělejme jim radost domácími nanuky z vanilkového pudinku, jahod a tvarohu – osvěží, potěší a chutnají lépe než jakákoli známka. Na pudinkové nanuky s jahodami si připravíme: 1 sáček vanilkového pudinku Varoma, 500 ml mléka, 3 lžíce cukru, 250 g jahod, 1 polotučný tvaroh a 1 lžičku citronové šťávy (podle chuti).
Číst dále »
19 června., 2025
Moučníky pečené

Kefírové lívance

250 ml kefírového mléka, 250 g polohrubé mouky, 2 vejce, ½ kypřicího prášku, 1 lžíce cukru krystal
Číst dále »
19 června., 2025
Moučníky pečené

Kefírové muffiny s jahodami

1 vejce, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 80 ml oleje, 200 ml jahodového kefírového mléka (vyzkoušejte naše kefírové jahodové mléko Ranko), 250 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 50 g čokolády na vaření, čerstvé jahody
Číst dále »
16 června., 2025

Asijský sandwich

Vepřový bůček naložíme den předem do směsi cukru a soli v poměru 1:1. Poměru se vůbec nebojte, díky cukru chuť soli prostoupí do masa a cukr pak na povrchu bůčku nádherně zkaramelizuje. Bůček dáme do kastrolu a necháme ho péct při 180 stupních 2 – 2,5 hodiny. Po vyndání by měl být úžasně měkký a bude se téměř rozpadat. Bůček dáme na půl hodiny vychladnout a pak ho nakrájíme na tenké plátky. Bagetku si rozpečeme v troubě, rozřízneme jí a na obě strany naneseme pálivou omáčku. Pokud nemáte rádi pálivé, použijte kečup. Na spodní půlku naskládáme ledový salát, okurku, nakrájený bůček a koriandr. Přiklopíme horní půlkou bagetky. Poznámka: Vyzkoušejte do receptu naši skvělou domácí chilli omáčku s česnekem
Číst dále »
13 června., 2025

Ledová káva se zmrzlinou

Čeká nás konečně horký víkend plný slunce a osvěžení – vyrazte do COOPu pro mražený krém Sladká tečka a pusťte se do této ledové kávové pochoutky! Užijete si tu pravou letní pohodu. Připravíme si: led, espresso, mražený krém Sladká tečka s vanilkovou nebo čokoládovou náplní, mléko a sladidlo (nemusí být)
Číst dále »
13 června., 2025
Moučníky pečené

Čokoládový fondán s chilli

85 g kvalitní hořké čokolády, 85 g másla, 85 g moučkového cukru, 2 vejce, ½ čerstvé chilli papričky zbavené semínek, 30 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, špetka cayenského pepře, moučkový cukr na ozdobu
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky