Silvestr

Vyberte si z 106 receptů

11 září., 2025
Domácí výrobky

Domácí banánové chipsy

Pochutnejte si na jednoduché zdravé svačince a připravte si tenké plátky banánu s vůní skořice, pomalu vysušené v troubě dokřupava. Budeme na ně potřebovat: 2 banány, citron a mletou skořici.
Číst dále »
5 září., 2025
Pomazánky

Pomazánka z červené řepy a tvarohu

Zdravá, rychlá a lehká pomazánka, která jistě potěší chuťové buňky každého milovníka červené řepy. Budeme potřebovat: 250 g předvařené červené řepy, 1 vanička (nízkotučného) tvarohu, 2 stroužky česneku, 1 menší červená cibule a sůl s pepřem podle chuti.
Číst dále »
8 srpna., 2025
Nápoje studené

Letní sangria s pomerančem

Tahle sangria je tak dobrá, že budete litovat, že jste udělali jen jeden džbán. Připravte si letní hit, co zvládnete raz dva! Nachystáme si: 1 pomeranč, 1 citron, 1 jablko, 0,75 l červeného vína, 300 ml pomerančového džusu (doporučujeme 100% pomeranč Kapito), 100 ml griotky, 2 lžíce třtinového cukru, led, perlivou vodu a čerstvou mátu.
Číst dále »
21 července., 2025
Pomazánky

Pikantní pomazánka s petrželkou

2 kelímky termizovaného přírodního sýra (doporučujeme sýr Duko), 4 lžíce bílého jogurtu, 2 až 3 stroužky česneku, hrst zelené petrželky, 1 chilli paprička a sůl.
Číst dále »
26 června., 2025
Nápoje studené

Mango mojito (koktejl)

1 mango, šťáva z 1/2 limetky, 2 lžíce třtinového cukru, asi 3 lístky máty, 4 cl bílého rumu, 2 dl sodovky a několik kostek ledu
Číst dále »

Nakládané pikantní tvarůžky

Olomoucké tvarůžky nakrájíme na kousky, cibuli s česnekem oloupeme a rovněž pokrájíme na kousky. Chilli papričku se zelenou petrželkou nasekáme. Vše nandáme do sklenice a zalijeme olejem. Necháme proležet asi 2 dny v ledničce. Podáváme s čerstvým chlebem a pivem.
Číst dále »
2 června., 2025
Přílohy

Česnekový pita chléb

Do velké mísy dáme rozdrobené kvasnice s vlažnou vodou, přidáme 3 hrnky prosáté mouky a vše řádně spojíme. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zbytek prosáté mouky a vše dobře prohněteme tak, aby vzniklo husté táhlé těsto. To si položíme na pomoučený vál a začneme ho ručně silou hníst. Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu mouky, aby nám vzniklo hladké a pružné těsto. Poté si hotové těsto pomažeme ze všech stran olivovým olejem a dáme do mísy, kterou přikryjeme utěrkou. Těsto necháme 1 až 2 hodiny kynout. Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 kusy, ze kterých vytvoříme ovály dlouhé asi 20 cm. Přemístíme je na plechy vyložené pečicím papírem a shora uděláme (namočeným prstem) důlky do řad. Propíchané chleby pokapeme olivovým olejem. Připravené plechy vložíme do předehřáté trouby na 240 °C a pečeme přibližně 5 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá kůrka. Upečený česnekový pita chléb necháme vystydnout a poté zabalíme do utěrky, aby nám neztvrdnul. Podáváme jako přílohu k různým masovým nebo zeleninovým pokrmům.
Číst dále »

Batátové hranolky

3 batáty (sladké oranžové brambory), 6 lžic olivového oleje, trochu soli a sladké papriky
Číst dále »

Vajíčková pomazánka

6 natvrdo uvařených vajec, 80 g másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 jarní cibulky nebo svazek čerstvé pažitky, sůl, mletý pepř
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky