Pro gurmány

Vyberte si z 494 receptů

10 dubna., 2025
Polévky teplé

Hrášková polévka se špenátem a mátou

Máte rádi hráškovou polévku? Její příprava je snadná a rozhodně ji lze zařadit do zdravého stravování. Pokud ale chcete vyzkoušet malou změnu, přidejte špenát s mátou a posunete její chuť na vyšší úroveň! Na hráškovou polévku se špenátem a mátou si připravíme: 350 g čerstvého nebo mraženého hrášku (vyzkoušejte náš mražený hrášek Dle Gusta), 2 hrnky vody, 1 hrnek čerstvých špenátových listů, pár lístků máty, 2 stroužky česneku, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, mletý pepř a zakysanou smetanu.
Číst dále »
10 dubna., 2025

Matcha tea kuličky

Zažijte jedinečný matcha náboj a udělejte si zdravé kuličky, které si vás omotají kolem prstu svou jemnou chutí! Připravíme si: 200 g sušených datlí bez pecek, trochu vody, 50 g nesolených pistácií, 2 lžičky matcha prášku, 1 lžíci kakaa, kokos, rozmixované pistácie a matcha prášek na obalení.
Číst dále »
9 dubna., 2025
Těstoviny

Špagety Carbonara

Chcete rychlou, poctivou a neuvěřitelně chutnou večeři? Udělejte špagety carbonara, kterým nikdo neodolá. Připravíme si na ně: 250 g těstovin (např. vaječných špaget Varoma nebo semolinových špaget COOP Premium), 1 lžíci olivového oleje, 200 g anglické slaniny (doporučujeme naši slaninu De Gusta), 1 malý stroužek česneku, 4 žloutky, 100 g strouhaného sýra (nejlépe se hodí parmazán), sůl, hrubě mletý pepř a čerstvou zelenou petrželku na ozdobu.
Číst dále »
4 dubna., 2025
Saláty

Jahodovo-špenátový salát s nivou

Máme pro vás recept na netradiční sladko-slaný dezert. Budeme na něj potřebovat: čerstvý špenát, jahody, nivu, olivový olej a buráky. Pokud máte po ruce nějakou pěknou skleničku, určitě ji využijte.
Číst dále »
4 dubna., 2025
Drůbež

Kuře Marbella (se švestkami)

Když se středomořská slanost oliv spojí se sladkostí sušených švestek a hnědého cukru, vznikne jídlo, které promění obyčejné kuře v chuťový zážitek. Vítejte u receptu na kuře Marbella. Připravíme si: 12 kuřecích paliček (popř. celé kuře rozdělené na porce), 1 palici česneku, 1 hrst sušených švestek (vyzkoušejte naši značku Dle Gusta), 250 ml bílého vína, 3 lžíce vinného octa, 4 lžíce extra panenského olivového oleje, 4 lžíce hnědého cukru, 3 lžíce oliv, 2 lžíce čerstvého oregana a 1 lžičku soli.
Číst dále »
4 dubna., 2025
Saláty

Salát Niçoise

Salát Niçoise je známým a oblíbeným francouzským salátem. Pojďte jej vyzkoušet s námi!
Číst dále »
26 března., 2025
Nápoje studené

Fialková limonáda (ze sirupu zatepla)

Sirup z fialek vyrobený zatepla je hotový hned a limonáda z něj je naprosto famózní. To musíte vyzkoušet! Na sirup budeme potřebovat: 3 hrsti čerstvě natrhaných fialek, 1/2 litru vody, cca 15 kapek citronové šťávy a 1/2 kg cukru.
Číst dále »

Polévka z mungo fazolí

Mungo fazole si nejlépe den předem namočíme do vody. Na olivovém oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Vše posypeme kari kořením. Přidáme mungo fazole a zalijeme vývarem. Do hrnce vložíme bobkový list a podle chuti i chilli papričku. Vše necháme pomalu vařit. Až jsou fazolky a ostatní zelenina měkké, stáhneme z plamenu a část zeleniny a fazolek rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpátky do hrnce. Tím zajistíme, že se polévka zahustí. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ozdobíme čerstvě nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Číst dále »
24 března., 2025
Saláty

Kedlubnový salát

1 větší kedluben, 1/2 okurky, 250 g měkkého tvarohu (vyzkoušejte náš měkký tvaroh Ranko), sůl, pepř, šťáva z 1/2 citronu, petrželka, 1 tavený sýr (nemusí být)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky