Pro gurmány

Vyberte si z 499 receptů

Cuketové rolky se sýrem

Blíží se letní prázdniny, doba dovolených, grilování a jednoduchých jídel! Jako první prázdninovou dobrotu jsme si pro vás připravili cuketové rolky se sýrem. Bude vás bavit jejich příprava a budou vám hlavně chutnat! Na cuketové rolky si připravíme: 2 zelené cukety, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 100 g čerstvého termizovaného sýra (vyzkoušejte naši značku Ranko), 3 stroužky česneku, 2 kyselé okurky a oblíbené oříšky podle chuti (např. kešu nebo mandle).
Číst dále »
14 srpna., 2025
Polévky studené

Studená okurková polévka Tarator

Tradiční bulharská studená okurková polévka Tarator s koprem a ořechy je velmi osvěžující zejména v parném létě. Vyzkoušejte a budete překvapeni, jak umí ochladit. Na polévku Tarator si připravíme: 1 salátovou okurku, 4 stroužky česneku, sůl, 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů, 50 ml olivového oleje, trochu čerstvého kopru, 1/2 litru acidofilního mléka Ranko, 1 velký bílý jogurt (380 g – nejlépe také Ranko), trochu citronové šťávy, ředkvičky, kousek okurky, nasekané vlašské ořechy a čerstvý koriandr nebo zelenou petrželku či kopr (na ozdobu).
Číst dále »
14 srpna., 2025
Saláty

Salát z grilovaných hrušek

3 hrušky, čerstvý zelený salát, 50 g vlašských ořechů, 1 camembert, 2 lžíce medu, 1 lžička vinného octa, sůl
Číst dále »

Cuketové hranolky

Pokud bramborové hranolky nahradíte těmito cuketovými, nejenže je můžete mlsat s menšími výčitkami, ale zachutnají vám více než ty klasické! Na cuketové hranolky budeme potřebovat: 1 střední cuketu, 2 vejce, 1/2 hrnku strouhaného tvrdého sýra (eidam, parmazán…), 1 hrnek strouhanky, sůl, mletý pepř a koření podle chuti.
Číst dále »

Marinovaná a grilovaná vepřová žebírka

1 a 1/2 kg uzených vepřových žebírek, šťáva z 1/2 citronu, trochu drceného chilli, 1 a 1/2 dl červeného vína, 1 a 1/2 dl olivového oleje, 5 lžic sojové omáčky, 6 stroužků česneku a 3 menší cibule.
Číst dále »
31 července., 2025
Sladká jídla

Rýžový pudink s jablky

Voňavý, krémový a s karamelově skořicovými jablky navrch – tenhle rýžový pudink není jen dezert, je to lžička sladkého útěku do dětství. Nachystáme si: 90 g kulatozrnné rýže (doporučujeme naši rýži Varoma), špetka soli, 500 ml mléka, kousek skořice, 1 lžíce krystalu (do rýže), 3 jablka, 3 lžíce másla, 3 lžíce krystalu (do jablek), půl lžičky mleté skořice, 70 ml jablečné šťávy, 1 lžíce škrobu, 150 ml smetany ke šlehání, vanilka, 2 lžíce moučkového cukru, citronová kůra
Číst dále »
25 července., 2025
Předkrmy a lehká jídla

Crostini se sýrem, ořechy a jahodami

Pokud jste někdy ochutnali italskou bruschettu a zachutnala vám, rozhodně vyzkoušejte také crostini. Jedná se o obdobný italský předkrm, ovšem kombinace chutí jsou mnohem rozličnější. Velmi často se připravují například ve sladko-slané verzi s ovocem a sýry – my jsme si vybrali camembert Ranko a jahody. Výborná je ale také například kombinace se sýrem gorgonzola, hruškou, pekanovými ořechy a medem. Na crostini se sýrem, ořechy a jahodami si připravíme: Libovolné pečivo (ideálně ciabattu), zrající měkký sýr (například náš skvělý camembert Ranko), jahodový džem, ořechy (vlašské, pekanové…), trochu olivového oleje a čerstvé jahody na ozdobu.
Číst dále »

Smetanová polévka z červené čočky

200 g červené čočky, 1 cibule, 1 větší mrkev, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky drceného kmínu (nejlepší je použít římský kmín), 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl a citronová šťáva (podle chuti).
Číst dále »
21 července., 2025
Hovězí maso

Hovězí líčka na víně

1 kg hovězích líček, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 celer, 1 petržel, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového pyré, 500 ml hovězího vývaru, 200 ml suchého červeného vína, máslo, sůl, pepř, bobkový list, hladká mouka
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky