Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme najemno nasekaný česnek a opečeme dozlatova. Přidáme nakrájenou zelenou a červenou papriku, hovězí maso, orestujeme a podlijeme hovězím vývarem, ochutíme solí, pepřem, podle chuti přidáme chilli. Necháme pozvolna dusit zhruba 45 minut. Tortilly můžeme buď zapéct v troubě dokřupava, nebo je pouze ohřát. Plníme čerstvými listy salátu, masovou směsí, nahrubo nasekanými rajčaty a zasypeme oblíbeným sýrem (eidam, gouda aj.) Podáváme s rajčatovou salsou nebo guacamole. Náš tip: Podle chuti můžeme do masové směsi přidat kukuřici, černé olivy, fazole aj.
Ředkvičky obsahují vitamíny C a B, bílkoviny, vápník kyselinu listovou a vlákninu. Dále v nich najdeme železo, fosfor a draslík. Je to ideální jarní potravina, která pomáhá našemu organismu oslabenému zimními měsíci. Skvěle posílí imunitu a uvolňují hleny při vykašlávání. Na polévku budeme potřebovat: 600 ml podmáslí , 100 ml řeckého jogurtu , 3 okurky , 12 ředkviček , 4 vejce, sůl, pepř , 1 stroužek česneku a 1 lžíci kopru.
Avokádo je cenný zdroj převážně nenasycených tuků. Dále obsahuje řadu vitamínů: B, C, E, K, a minerálních látek jako draslík, magnesium či fosfor. Pomáhá regulovat hladinu cholesterolu, snižuje krevní tlak a posílí vaše srdce. Na salát budeme potřebovat: mix listových salátů , 1 pomeranč , 1 červený grep , 1 malé avokádo , černý sezam. N a zálivku: 2 lžíce olivového oleje , ½ lžičky balzamikového octa a ½ lžíce pomerančové šťávy .
200 g listů čerstvého šťovíku, 1 lžíce másla, 1 l hovězího vývaru, sůl, mletý pepř, trochu strouhaného muškátového oříšku, 4 žloutky, 250 ml smetany (33%), zakysaná smetana a několik listů šťovíku na ozdobu