Přepuštěnému máslu se říká také ghí. Tento název pochází z indické medicíny, která považuje přepuštěné máslo za elixír zdraví. Ghí totiž prodlužuje život, podporuje mozkovou činnost, zlepšuje paměť a posiluje nervovou soustavu. Co budeme na přípravu domácího přepuštěného másla potřebovat? Jen dvě kostky másla (třeba naší značky Ranko).
Nenechte se odradit časovou náročností těchto koblih. Čistého času příprava tolik nezabere, ale sličné koblížky potřebují svůj čas, aby byly opravdu vykutálené. Na kváskové koblížky budeme potřebovat: Na kvas: 25 g vlastnoručního kvásku, 20 g cukru, 90 g hladké mouky, 40 g vlažné vody. Na těsto pak: 110 g mléka, 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 115 g změklého másla, 3 vejce, 10 g soli, 20 g rumu, 1 vanilkový cukr, kůra z 1 citronu, olej na smažení, moučkový cukr na obalení, náplň dle chuti
Jak docílit toho, aby nebylo kuřecí maso po upečení nebo ogrilování suché? Jednoduše. Stačí jej nejprve naložit do marinády a poté péct spolu s plátkem slaniny. Maso zůstane šťavnaté, chuť bude úžasná a vy se budete rozplývat blahem. Na kuřecí paličky ve slanině budeme potřebovat: 8 kuřecích paliček, 6 lžic olivového oleje, 3 stroužky česneku, trochu čerstvého či sušeného rozmarýnu, sůl a čerstvě mletý pepř, 8 silnějších plátků slaniny a kousek másla.