Odměňte kohokoliv (anebo i sebe) touto skvělou pěnou z bílé čokolády! Připravíme si na ni: 200 g bílé čokolády, 150 ml smetany ke šlehání (doporučujeme naši značku Ranko) a 250 ml zakysané smetany (také nejlépe Ranko).
Zbyly vám doma po přípravě pomerančového džusu slupky od pomeranče? Dnes vám ukážeme, jak i takovýto odpad můžeme využít, a to k přípravě originálního želé.
Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambor a mrkev oloupeme. Cibuli a česnek také oloupeme, pokrájíme a podusíme na rozpáleném másle (nejprve cibuli a po chvilce vhodíme i česnek). Přidáme nakrájené košťály, brambor a mrkev pokrájené na kousky a chvíli restujeme. Přilijeme vývar a povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme růžičky brokolice a vaříme dalších 10 minut. Poté vše rozmixujeme. Pro zjemnění přidáme zakysanou smetanu, dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Hotovou brokolicovou polévku hned podáváme.
Vyzkoušejte lahodnou kombinaci těstovin, brokolice a pivního sýra, která vás dostane na první sousto. Rychlé, voňavé a tak návykové, že neodolá ani největší gurmán! Na zapečené těstoviny s brokolicí a pivním sýrem si připravíme: 300 g těstovin (např. penne), 500 g brokolice, 200 g uzeného masa nebo slaniny, 220 g (2 ks) pivního sýra Ranko, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 200 ml smetany 12% Ranko, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci olivového oleje, sůl a pepř.