Pro děti

Vyberte si z 410 receptů

21 dubna., 2022
Moučníky pečené

Dezert Mille-feuille

Slyšeli jste již někdy o dezertu zvaném Mille-feuilles (čteme “mil fœj”)? Mille-feuilles znamená v překladu “tisíc lístků (plátků)” a je to původem francouzský dezert skládající se ze tří vrstev listového těsta a dvou vrstev cukrářského krému s ovocem. Vypadá úchvatně, ačkoliv jeho příprava není vůbec složitá. Vyzkoušíte? Na dezert Mille-feuilles si připravíme: 300 g listového těsta, 1 vejce (na potření listového těsta) + 4 vejce (do krému), 125 g krupicového cukru, 60 g hladké mouky, 500 ml mléka, 1 lžičku vanilkové esence nebo trochu dřeně z vanilkového lusku, 100 g smetany ke šlehání, 500 g čerstvých malin (popř. jahod) a trochu moučkového cukru.
Číst dále »
6 dubna., 2022
Domácí výrobky

Kešu máslo

Máte rádi arašídové máslo? A co takhle kešu máslo? Máme pro vás jednoduchý recept na domácí výrobu tohoto výborného oříškového másla. Na domácí kešu máslo budeme potřebovat: 250 g nesolených kešu ořechů, 3 až 5 lžic třtinového cukru (popř. jiného sladidla, chceme-li) a 1 lžičku oleje (co nejkvalitnějšího, např. kokosového nebo ořechového).
Číst dále »
5 dubna., 2022
Domácí výrobky

Domácí kokosové máslo

200 g strouhaného kokosu, 1 až 2 lžíce tekutého medu a 1 lžíce kokosového oleje (nemusí být)
Číst dále »

Raw čokoládový dort s pistáciemi

Už jste slyšeli o raw stravě? Jedná se o takzvané živé nebo syrové jídlo (raw food), které není tepelně upravováno a je proto plné živin. Vyzkoušejte náš recept na skvělý raw čokoládový dort s pistáciemi! Budeme potřebovat: Na korpus: 1 hrnek ořechů (lískové ořechy, vlašské ořechy, pistácie…), 2 lžíce kakaa, 1 hrnek strouhaného kokosu, 2 lžíce medu, datlového sirupu nebo sirupu z agáve, špetku soli a pár lžic vody (podle potřeby). Na krém: 2 hrnky kešu ořechů, 5 lžic medu, datlového sirupu nebo sirupu z agáve, 1/2 lžičky soli, 50 g rozpuštěného kakaového másla a 1/2 hrnku kakaa. Na ozdobu: 50 g vyloupaných a nesolených pistácií.
Číst dále »

Palačinky s pomerančovým máslem

Palačinky: 500 ml mléka, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 40 g cukru, špetka soli, olej na smažení Pomerančové máslo: 1/4 másla, 1 lžíce pomerančové šťávy, 4 lžíce tekutého medu, 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry, trošku hrubozrnné soli
Číst dále »
16 února., 2022
Sladká jídla

Tvarohové koblížky plněné pudinkem

Nejprve si ve větší míse smícháme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Vmícháme tvaroh, mléko, olej, oba cukry a špetku soli. Elektrickým šlehačem vše uhněteme do hladkého těsta. Vzniklé těsto rozdělíme na 10 až 12 stejných dílů a uděláme z nich koule. Ty osmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. V průběhu smažení se pustíme do přípravy pudinkové náplně: Pudinkový prášek si rozmícháme v trošce mléka s cukrem. Zbylé mléko přivedeme téměř k varu a rozmícháme v něm rozpuštěný a oslazený pudinkový prášek. Za stálého míchání necháme pudink nad ohněm zhoustnout. Odstavíme a necháme vychladnout. Na závěr přidáme k pudinku ušlehané máslo s tvarohem a tuzemákem. Usmažené koblížky mezitím pokládáme na papírové utěrky, abychom odstranili přebytečný tuk. Pudinkovou náplň naplníme do igelitového sáčku, kterému jsme odstřihli malý roh (popř. do cukrářského sáčku se špičkou ke zdobení) a plníme jím usmažené koblížky. Koblihy je nejlepší plnit tak, že v místě, kde mají na boku kroužek po smažení, uděláme nejprve tupým koncem nějakého dřevěného štětečku dírku (o průměru asi tak 0,5 cm) a tímto otvorem pak dáváme náplň. Těsně před podáváním je pocukrujeme.
Číst dále »

Domácí ovesné mléko s vanilkou

1 hrnek předem namočených ovesných vloček, 5 ks předem namočených datlí bez pecky, 5 hrnků vody, 1 lusk vanilkové dřeně
Číst dále »
14 října., 2021
Pomazánky

Obložený chléb pro děti

Máme pro vás tip na jednoduchou, zdravou a hlavně výtečnou svačinku pro děti do školy. A pokud ji budou chtít i během dne, nevadí, protože je bleskurychle hotová!
Číst dále »
6 října., 2021
Pomazánky

Domácí arašídové máslo

200 g pražených a solených arašídů (vyzkoušejte naše arašídy Křupeto), 1 až 2 lžíce medu, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky