Rajčátka omyjeme a nakrájíme zhruba na půlky. Pórek očistíme a pokrájíme na kolečka. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a pórek na něm osmahneme. Po chvíli přidáme i na kousíčky posekaný česnek a pokrájená rajčátka a ještě asi minutu opékáme. Poté přilijeme vývar a přidáme kuskus s trochou soli a mletého pepře. Přivedeme k varu, poté hrnec sundáme z ohně, přiklopíme pokličkou a kuskus necháme asi 10 minut bobtnat. Na závěr přimícháme zakysanou smetanu, posekaný koriandr (popř. petrželku) a citronovou šťávu. Podáváme samotné nebo jako přílohu.

Poznámka: Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa. Kuskus se používá při přípravě nejrůznějších zeleninových pokrmů, jako příloha k masům nebo na sladko s ovocem, oříšky a rozinkami. Více se o kuskusu dozvíte v našem článku ZDE