Tyto snadné čokoládové kuličky vám zaberou pouze chvilku, nejsou náročné na spotřebu nádobí a můžete je podávat i jako skvělé vánoční cukroví. Každopádně si myslíme, že je zařadíte do celoročních dezertů.
200 g těstovin (např. špaget), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, hrst hrášku (klidně i mražený a povolený), 2 stroužky česneku, 60 g vyloupaných pistácií, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, 50 g strouhaného sýra
S dýňovými recepty ještě nekončíme! Dýňové pyré můžeme využít na neobvyklou ranní snídani. Budeme potřebovat: 2 lžíce dýňového pyré, 1 lžíce medu, sůl, ovesné vločky (množství přizpůsobte tomu, kolik sami sníte), mléko (tolik, aby všechny vločky pokrylo), špetka skořice, špetka muškátového oříšku, špetka mletého zázvoru, rozinky a oříšky
Perfektní kombinace s lehce asijským nádechem. Skvěle nás zasytí a pochutnáme si. Na mrkvový krém s kokosovým mlékem si připravíme: 2 lžíce přepuštěného másla, 1 červenou cibulku, 1 stroužek česneku, 500 g mrkve, ½ lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, ½ lžičky sušeného rozmarýnu, trochu (římského) kmínu, 250 ml kokosového mléka, 250 ml vody, sůl, pepř, chilli a čerstvý koriandr na ozdobu (nemusí být)