2 středně velké zelené cukety, 200 g kvalitní šunky, sádlo na vytření pekáčku, 100 ml smetany, 3 vejce, trochu strouhanky, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 200 g tvrdého sýra (s obsahem tuku minimálně 45%)
Také si rádi dáváte ke kávě nebo čaji něco dobrého na zub? Pojďte se s námi pustit do přípravy úžasně dobrého nektarinkového dortu s želé. Na nektarinkový dort s želé si připravíme: Na těsto: 3 vejce, 120 g cukru, 1 balíček vanilkového či vanilínového cukru a 150 g polohrubé mouky. Na krém: 1 pudingový prášek s vanilkovou příchutí, 300 ml čerstvého polotučného mléka, 40 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového či vanilínového cukru a 70 g změklého másla. A navrch: 300 g nektarinek, 1 balíček čirého želé Dr. Oetker, 1/2 litru vody a 2 až 3 lžíce cukru.
Krupicovou kaši nemusíme podávat jen s kakaem a skořicí – taková krupicová kaše s ovocem je totiž také skvělá dobrota. A když ji na závěr ještě krátce zapečete v troubě, bude z ní dokonalá delikatesa! Na krupicovou kaši s ovocem si připravíme: 2 hrnky mléka, 4 zarovnané lžíce dětské krupičky Babyland, špetku soli, 2 lžíce másla, sladidlo (cukr, med…) a ovoce podle chuti (teď v zimě klidně mražené, které jsme si v létě připravili z přebytků na zahrádce).
Znáte nějaké jídlo, které zbožňují děti i dospělí? Jsou to boloňské špagety! Takže jestli chcete dětem udělat radost, připravte jim je! Na boloňské špagety budeme potřebovat: 400 g špaget (vyzkoušejte naše špagety KLASIK nebo VAROMA), 6 lžic olivového oleje, 1 větší cibuli, 100 g anglické slaniny, 2 mrkve, 1 malý celer, 5 stroužků česneku, 500 g mletého masa (nejlépe směs hovězího a vepřového), 1 plechovku loupaných rajčat, 1 větší rajčatový protlak, 2 dl červeného vína, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku, oregano, tvrdý sýr na posypání a oblíbené bylinky na ozdobu (bazalka, petrželka…)