Květy černého bezu zalijeme vroucí vodou a necháme asi 15 minut louhovat. Přecedíme přes sítko, podle chuti osladíme medem a dochutíme citronem. Ihned podáváme. Poznámka: O léčivých účincích černého bezu se dočtete ZDE
V neděli nás čeká Den dětí a my vám přinášíme jednoduchý a originální návod na horkou čokoládu na dřívku, kterou můžete připravit jako milý dárek svým dětem. Na 4 čokolády na dřívku si nachystáme: 200 g čokolády (např. mléčné či oříškové Sladká tečka), 2 lžíce smetany, podle chuti pak nasekané oříšky, pokrájené marshmallows atd., větší formičky na led nebo bonbony (nejlépe silikonové) a dřívka na nanuky.
Těsto: 160 g másla, 180 g krupicového cukru, 2 vejce, 1/4 kg hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 80 ml mléka Dále: 70 g marcipánu, 60 g másla, 5 lžic oblíbeného džemu, 200 g čokoládové polevy (bílé či tmavé), barevné zdobení (cukrářské kuličky, srdíčka…), delší plastové nebo dřevěné špejle určené na lízátka (asi 30 ks)
Máme pro vás tip na jednoduchou, zdravou a hlavně výtečnou svačinku pro děti do školy. A pokud ji budou chtít i během dne, nevadí, protože je bleskurychle hotová!