Oběd

Vyberte si z 515 receptů

Kuřecí omáčka

V hrnci si zpěňte na oleji cibuli nakrájenou nadrobno a následně vložte na kostičky nakrájená kuřecí prsa. Osolte, opepřete, přidejte koření na grilované kuře a chvíli nechte maso smažit. Přidejte žampiony, bujón a trochu vody a po změknutí masa vodu dolijte. Do omáčky vlijte smetanu na vaření a zahustěte hladkou moukou rozmíchanou ve vodě nebo kupovanou jíškou. Nakonec omáčku dochuťte kořením na grilované kuře, solí a pepřem, popřípadě můžete přidat i další druhy koření dle chuti. Dobře v omáčce vynikne houbové koření. Hotovou kuřecí omáčku podáváme s rýží nebo těstovinami.
Číst dále »
0 komentářů
28 ledna., 2016
Bezmasá jídla

Smažený hermelín

Hermelíny nejprve navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce. Potom je namočíme v rozšlehaném a osoleném vejci a nakonec obalujeme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji nebo tuku po obou stranách dozlatova. Po osmažení položíme na savý ubrousek, abychom odstranili přebytečný tuk. Podle možností ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme s vařenými brambory a brusinkovým džemem. Poznámka: Recept na náš brusinkový džem naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Salát s uzeným lososem

200 g uzeného lososa, 1/2 ledového salátu, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 2 lžíce omáčky pesto, olivový olej, citronová šťáva
Číst dále »
0 komentářů
12 ledna., 2016
Drůbež

Kuřecí křídla s medovou omáčkou a rozinkami

10 ks kuřecích křídel, 5 lžic sojové omáčky, 8 lžic medu, 5 lžic jemného nebo ostrého kečupu, 1 hrst rozinek, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Šťouchané brambory s růžičkovou kapustou

1/2 kg brambor, 1/2 kg růžičkové kapusty, kousek másla, 1 až 2 cibule, 200 g slaniny, asi 1/2 hrnku mléka, sůl, 100 g černých oliv bez pecek
Číst dále »
0 komentářů

Finské masové kuličky (lihapullat)

500 g mletého hovězího masa, 1 kelímek zakysané smetany, 3 krajíce starého chleba, 1 vejce, 1 cibule, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky nového koření, sůl, mletý bílý pepř, olej
Číst dále »
0 komentářů
3 listopadu., 2015
Saláty

Salát Niçoise

Salát Niçoise je známým a oblíbeným francouzským salátem.
Číst dále »
0 komentářů

Brambory s tvarohem a koprem

Brambory oloupeme (popř. u nových brambor jen kartáčkem sedřeme slupku) a rozkrájíme na menší kousky. Opláchneme je a dáme do studené vody. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut (nožem či vidličkou zkusíme, zda jsou měkké). Mezitím si smícháme rozdrobený tvrdý tvaroh s prolisovaným česnekem a solí. Do právě uvařených brambor přidáme máslo a přesypeme je česnekovým tvarohem. Navrch posypeme nasekaným koprem a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů
7 července., 2015
Saláty

Studený kuřecí salát

1 celé grilované nebo pečené kuře, 250ml bílého jogurtu, 4 lžíce kysané smetany, 1 lžíce cibulového čatní, 1 lžíce mangového čatní, kari pasta nebo kari, sůl, pepř, citronová šťáva
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky