Oběd

Vyberte si z 520 receptů

Květáková rýže

Květák může sloužit jako výborná příloha, ale i jako hlavní chod v podobě rýže. Vizuálně připomíná možná spíše kus-kus, chuť vás každopádně nadchne. Květákovou rýži můžete smíchat se zeleninou, přidáte kousek masa či rybu a během chviličky máte rychlé, nízkokalorické, přesto nutričně vyvážené jídlo. Na květákovou rýží budeme potřebovat: 1 střední květák, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vody (nebo bílého vína), 1 menší šalotku, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku.
Číst dále »
20 listopadu., 2023
Těstoviny

Těstoviny s hráškem a pistáciemi

200 g těstovin (např. špaget), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, hrst hrášku (klidně i mražený a povolený), 2 stroužky česneku, 60 g vyloupaných pistácií, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, 50 g strouhaného sýra
Číst dále »
6 listopadu., 2023
Přílohy

Mrkvová rýže

4 lžíce olivového oleje, 1 cibule (popř. 2 jarní cibulky), 2 mrkve, kousek čerstvého zázvoru (stačí 1 cm), 2 stroužky česneku, 1 hrnek rýže (např. basmati), 2 až 3 hrnky vody či vývaru, sůl, mletý pepř
Číst dále »
2 listopadu., 2023

Dýňová ovesná kaše

S dýňovými recepty ještě nekončíme! Dýňové pyré můžeme využít na neobvyklou ranní snídani. Budeme potřebovat: 2 lžíce dýňového pyré, 1 lžíce medu, sůl, ovesné vločky (množství přizpůsobte tomu, kolik sami sníte), mléko (tolik, aby všechny vločky pokrylo), špetka skořice, špetka muškátového oříšku, špetka mletého zázvoru, rozinky a oříšky
Číst dále »

Dýňové pyré

Pokud děláte dýňové muffiny, dýňové vafle, dýňové brownies, dýňové lívanečky, nebo třeba dýňový dort, budete na vše potřebovat dýňové pyré. Víte, jak ho připravit? Na dýňové pyré budeme potřebovat: 1 větší dýni, 3 lžíce másla, 4 lžíce cukru a zhruba 2 dl vody.
Číst dále »
10 října., 2023
Zeleninová jídla

Dýňové placičky

1 menší dýně, 2 mrkve, svazek jarní cibulky, trošku olivového oleje, cca 350 g vařené rýže, 150 g tvrdého sýra, 3 vejce, strouhanka, sůl, mletý pepř, olej na smažení
Číst dále »

Opečené brambory s masem a žampiony

4 brambory, 300 g vepřového masa, 4 lžíce oleje, 200 g slaniny, 1 cibule, 10 ks malých žampionů, 1/2 l masového vývaru, sůl, pepř mletý, sojová omáčka, čerstvá zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
5 října., 2023
Bramborové pokrmy

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Knedlíky: 750 g brambor (typu C), 250 g hrubé mouky, sůl, 60 g másla, 2 vejce Náplň: 400 g uzeného masa, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř Dále: hrubá mouka (na vál), kysané zelí jako příloha (podle chuti teplé či studené)
Číst dále »
26 září., 2023
Polévky teplé

Pivní polévka

6 plátků staršího chleba, 100 g anglické slaniny, 1 lžíce másla, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 500 ml piva, 500 ml vývaru, 1 kelímek smetany, sůl, pepř a jarní cibulka.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky