Narozeniny

Vyberte si z 200 receptů

15 srpna., 2024
Moučníky pečené

Pudinkový koláč s glazovanými meruňkami

Nejprve si uděláme těsto: Hladkou mouku spolu s práškem do pečiva smícháme s krystalovým a vanilkovým cukrem. Přilijeme olej s mlékem a přidáme rozklepnutá vejce. Vše smícháme ve vláčné těsto a to nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Nyní si uděláme podle návodu hustý pudink a hotový jej přelijeme přes těsto. Jako poslední si připravíme glazované meruňky: Nejprve meruňky omyjeme a vypeckujeme. Rozpuštěné máslo, tekutý med a tuzemák důkladně prošleháme v hlubší pánvi, přidáme citronovou kůru s půlkami meruněk a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a necháme probublávat asi 5 minut. Poté glazované meruňky přendáme na pudinkovou náplň (která nám mezitím téměř ztuhla, aby se meruňky hned nepropadly) a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme zhruba 40 minut, necháme mírně vychladnout a můžeme podávat.
Číst dále »

Cuketové chipsy

Zdravá náhrada za přesolené brambůrky, která jistě stojí za vyzkoušení! 1 cuketa, 2 vejce, 1 hrnek strouhanky, 1 hrnek strouhaného parmazánu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička sušeného česneku a olivový olej.
Číst dále »

Smažená zmrzlina

6 kuliček (kopečků) oblíbené zmrzliny (např. vanilkové nebo banánové), 3 vejce, kokosová moučka, tekutá čokoláda a šlehačka na ozdobu (podle chuti)
Číst dále »
5 srpna., 2024
Moučníky pečené

Tarte tatin (francouzský koláč)

150 g hladké mouky, 80g másla, 60 g moučkového cukru, 1/4 balení prášku do pečiva, 600 g jablk, 50g másla, 70 g cukru krystal
Číst dále »
25 července., 2024
Nápoje studené

Jahodové mojito (koktejl)

Mojito a jahoda? To je opravdová lahoda! Připravíme si na něj: čerstvé jahody (asi 3 větší nebo 5 menších), šťávu z 1/2 limetky, lístky čerstvé máty, 3 lžičky hnědého cukru, 4 cl bílého rumu, drcený led a sodovku (perlivou vodu).
Číst dále »
25 července., 2024
Zmrzliny a nanuky

Pomerančový sorbet

V hrnci svaříme vodu s cukrem a nasekanými lístky čerstvé máty. Po rozpuštění cukru sejmeme z ohně a dáme na chvíli vychladit do mrazáku. Vymačkanou šťávu z pomerančů mezitím smícháme s pomerančovou kůrou a poté vlijeme do vychlazené cukrové směsi. Celou směs přelijeme do plastové nádoby a vložíme do mrazáku. Průběžně (zhruba každou hodinu) promícháváme vidličkou, aby se nevytvořily velké ledové krystalky. Celkově necháme zhruba 6 hodin mrazit. Podáváme buď bez alkoholu – jako zmrzlinu v miskách či vydlabaných pomerančích, nebo jako osvěžující koktejl zastříknutý sektem či vychlazenou vodkou ve vysokých sklenicích. Poznámka: Sorbet je zmrzlý dezert vyrobený z oslazené vody ochucené ovocným džusem, doplněný zpravidla vínem a/nebo tvrdým alkoholem. Název sorbet pochází s latinského slova “sorbere”, které znamená jíst a pít současně. Oproti zmrzlině sorbet neobsahuje mléko či mléčné výrobky, což z něj dělá vlastně nízkotučnou variantu zmrzliny.
Číst dále »
19 července., 2024

Grilovaný meloun

Zpestřete své grilování něčím novým a neokoukaným. Vyzkoušejte grilovaný meloun!
Číst dále »

Nepečený banánový dort s borůvkami

Přinášíme další recept na skvělý raw banánový dort s borůvkami bez pečení, bez mouky a bez cukru. Vyzkoušejte a budete překvapeni jeho chutí! Na nepečený banánový dort s borůvkami si připravíme: Na korpus: trochu kokosového oleje, 1 hrnek vlašských nebo lískových ořechů, 1/2 hrnku kokosu, 2 vypeckované datle, 1 lžíci medu a 1 lžíci kakaa (doporučujeme naše kakao COOP Premium). Na krém pak ještě: 3 hrnky kokosu, 2 lžíce medu, 3 banány a 250 g borůvek (do krému i na ozdobu)
Číst dále »
8 července., 2024
Zmrzliny a nanuky

Domácí kávová zmrzlina

1 měkký tvaroh Ranko, 1 balení (200 g) zahuštěného neslazeného mléka Ranko, 1 lžička kakaa (doporučujeme kakao Coop Premium), 2 lžíce instantní kávy, slazení podle chuti (cukr, stévie…), 1 smetana ke šlehání (vyzkoušejte smetanu na šlehání Ranko)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky