Střední

Vyberte si z 434 receptů

Špenátová roláda se sýrem a šunkou

Roláda: 400 g mraženého špenátu, 3 vejce, 120 g polohrubé mouky, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, olej Náplň: 200 g tvarohového sýru typu lučina, 100 g tvrdého sýra, 100 g zakysané smetany, 2 stroužky česneku, sůl, 200 g kvalitní šunky
Číst dále »
1 komentář
28 února., 2017
Moučníky pečené

Mrkvový dort s tvarohem

350 g cukru, 4 vejce, 300 g mrkve, trochu citrónové kůry, špetka soli, 80 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 300 g měkkého tvarohu, 5 lžic tuzemáku, 1 vanilkový lusk, máslo na vymazání dortové formy, kousek nastrouhané mrkve na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
27 února., 2017
Přílohy

Lučinové knedlíky

6 starších housek, 1 dl mléka, 50 g másla, 200 g lučiny, 1 vejce, 40 g hrubé mouky, 1 lžíce sekané zelené petrželky, sůl, strouhaný muškátový oříšek, 1 bílek, 100 g anglické slaniny (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
22 února., 2017
Vepřové maso

Orlická specialita zvaná Rampušák

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a opékáme. Postupně přidáme nakrájená játra, slaninu, žampiony, šunku, na jemno pokrájenou cibuli a feferonky. Ochutíme solí, kečupem, pepřem. Na ohni ponecháme do té doby, než je maso měkké. Podáváme posypané pokrájenou jarní cibulkou a jako přílohu servírujeme rýži, brambory, hranolky nebo bramboráčky. Poznámka: Tato specialita dostala jméno podle horského ducha, vládce a ochránce Orlických hor. Rampušák je odpovědný za počasí, je patronem sportovců a Horské služby a nad horami vládne v zimě. V létě přebírá vládu princezna Kačenka, která chrání přírodu a má blíže k dětem.
Číst dále »
0 komentářů
6 února., 2017
Moučníky pečené

Karamelový cheesecake (tvarohový koláč)

Korpus: 200 g máslových sušenek, 100 g másla Náplň: 1 karamelové salko, 2 termizované sýry (např. duko nebo lučina), 1 želatinový ztužovač (např. od společnosti Dr. Oetker), 5 lžic teplé vody Dále: caramelový topping/poleva (nemusí být)
Číst dále »
1 komentář
1 února., 2017
Polévky teplé

Polévka s lososem a zeleninou

300 g lososa (filety), sůl, mletý bílý pepř, 2 lžíce citronové šťávy, 2 mrkve, 150 g řapíkatého celeru, kousek másla, 1 cibule, 6 kuliček nového koření, asi 150 g mražených zelených fazolek, 1 l zeleninového vývaru (může být i z kostky), čerstvá zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
30 ledna., 2017
Moučníky pečené

Kávový cheesecake

Korpus: 140 g máslových sušenek, 30 g krupicového cukru, 1 lžíce holandského kakaa, 70 g másla Náplň: 500 g žervé, 250 g měkkého tvarohu, 150 g hořké čokolády, 1/2 dl smetany, 1/2 dl silné kávy (bez lógru), 4 vejce, 120 g krupicového cukru, 2 lžíce hladké mouky Dále: čokoládové hoblinky (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
5 ledna., 2017
Drůbež

Kuřecí stehna na olivách

4 kuřecí stehna, sůl, mletý pepř, 6 lžic olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 a 1/2 dl bílého vína, 1 a 1/2 dl kuřecího vývaru, 1 mrkev, 1/2 zelené cukety, 1 sklenička nebo konzerva oliv (černých či zelených), čerstvá petrželová nať na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
2 ledna., 2017
Mleté maso

Švédské masové kuličky s omáčkou

Masové kuličky: 1/2 kg směsi mletého vepřového a hovězího masa, 3 stroužky česneku, 1 středně velká cibule, 5 malých vařených brambor, sůl a pepř, trochu hladké mouky, olej na smažení Omáčka: 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml smetany na vaření, 250 ml horkého hovězího vývaru, muškátový oříšek Příloha: bramborová kaše a nakládané brusinky nebo brusinkový džem
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky