Střední

Vyberte si z 434 receptů

4 června., 2020
Moučníky pečené

Italská bábovka Panettone

1/2 kg hladké mouky, 30 g droždí, 220 ml mléka, 100 ml medu, 4 lžíce rozinek, 4 lžíce kandovaného ovoce, 4 lžíce mletých mandlí, 1 lžíce strouhané citronové kůry, špetka soli, 4 žloutky, 3 lžíce másla, tuk na vymaštění a mouka na vysypání bábovkové formy, 1 vanilkový cukr
Číst dále »
0 komentářů
9 března., 2020
Sladká jídla

Francouzské palačinky (Crêpes) s kiwi

250 g hladké mouky, 3 vejce, 1/2 litru mléka, 100 g másla (do těsta), 50 g cukru, špetka soli, asi 1/2 kostky másla (na smažení palačinek), 3 kiwi, čokoládová poleva, trochu strouhané čokolády na ozdobu
Číst dále »
3 komentáře
26 února., 2020
Polévky teplé

Tradiční japonská polévka miso

Kousek řasy wakame, 2 houby shitake, 100 g neochuceného tofu, 1 lžíce oleje, 2 jarní cibulky nebo kousek pórku, 2 lžíce miso pasty,  2 lžíce kvalitní sojové omáčky, 500 ml vývaru (drůbežího nebo zeleninového), dále dle chuti: libovolnou blanšírovanou zeleninu (brokolici, hrášek, ředkvičky), pšeničné nudle, hrst čerstvých klíčků nebo výhonků, trochu nasekaného zázvoru.
Číst dále »
0 komentářů

Pomerančový džem s koňakem

3/4 kg pomerančů, 1/2 l vody, kůra z 1 pomeranče, 1/4 kg želírovacího cukru, šťáva z 1 citronu, 1 dl koňaku
Číst dále »
0 komentářů
22 listopadu., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Opečené škubánky s lososem a křenovou šlehačkou

Škubánky: 1 kg moučnatých brambor (typu C), 1 lžička soli, 250 g polohrubé mouky, olej na smažení (doporučujeme slunečnicový olej Coop Premium) Křenová šlehačka: 1 balení trvanlivé smetany ke šlehání Ranko, 30 g najemno nastrouhaného křenu, sůl (např. jedlá sůl s jodem Klasik) Dále: 200 g uzeného plátkového lososa, čerstvý kopr
Číst dále »
0 komentářů

Zelné listy plněné rýží a žampiony

Ze zelných listů seřízneme naplocho silnější žebra a polijeme je vařicí vodou se solí a octem. Listy vyndáme a necháme na sítu odkapat. V hrnci si na olivovém oleji (4 lžíce) osmahneme rýži a po chvilce (rýže nám zbělá) přidáme i pokrájené žampiony. Zalijeme trochou vývaru smíchaného s bílým vínem. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni uvaříme rýži do poloměkka. Při vaření přitom stále podléváme vývarem a vínem. Mezitím si na pánvičce na olivovém oleji (2 lžíce) osmahneme pokrájenou cibuli, ke které po chvíli přidáme i česnek a také jej krátce osmahneme. Vhodíme do uvařené rýže a zamícháme. Ochutíme solí, troškou mletého muškátového oříšku a mleté skořice a opět promícháme. Vzniklou rýžovou směs rozdělíme na připravené zelné listy, zabalíme, podle potřeby převážeme nití a uložíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě (na 180 stupňů Celsia) pečeme zhruba 20 minut. Servírujeme pokapané chilli omáčkou a podle chutí i s naloženými chilli papričkami. Podáváme buď samotné nebo jako přílohu k masu.
Číst dále »
0 komentářů

Anglický tradiční masový koláč – Shepherd’s Pie

Tradiční masový koláč (Shepherd’s Pie) se v Anglii sice dělá z jehněčího masa, ale můžeme použít i hovězí mleté maso. Výsledek bude stejný – perfektní a jednoduchý oběd, ale taky něco nového na ochutnání.
Číst dále »
0 komentářů
25 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Jehněčí na rozmarýnu

asi 1 a 1/2 kg jehněčího masa, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička soli, 1 lžíce kremžské hořčice, mletý pepř, 4 lžíce olivového oleje, 3 dl červeného vína, 10 větších brambor, sůl, máslo, čerstvý rozmarýn na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
24 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Dušené maso z divočáka

1 kg masa z divočáka, hladká mouka, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 2 mrkve, 4 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 4 bobkové listy, 1 větší rajčatový protlak, 3 dl červeného vína, čerstvý libeček na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky