Střední

Vyberte si z 450 receptů

29 prosince., 2022
Moučníky pečené

Bábovka s vaječným likérem

Receptů na bábovku existuje nespočítaně. Ale tato bábovka s vaječným likérem z nich na míle vybočuje a určitě si najde pravidelně místo i na vašem stole. Je zkrátka skvělá, ať už ji uděláte s polevou nebo bez ní! Na bábovku s vaječným likérem si připravíme: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 ml vaječného likéru (vyzkoušejte náš vaječný likér Marshall), 300 g polohrubé mouky, 250 ml slunečnicového oleje, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1/2 lžičky strouhané pomerančové kůry, máslo (na vymazání formy) a kokosová moučka (na vysypání formy). Na polevu pak: 200 g cukru, 5 lžic vaječného likéru (opět nejlépe Marshall) a 1 žloutek.
Číst dále »

Plněné rohlíčky

280 g hladké mouky, 220 g másla, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky, 2 plechovky salka, 250 g másla
Číst dále »
21 listopadu., 2022
Drůbež

Kuřecí prsa s hořčično-medovou omáčkou

4 kousky kuřecích prsou, sůl, mletý pepř, asi 3 lžíce řepkového či slunečnicového oleje (vyzkoušejte řepkový či slunečnicový olej COOP Premium), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce medu, 150 ml smetany (doporučujeme naši smetanu Ranko), trochu citronové šťávy, čerstvé bylinky (na ozdobu)
Číst dále »

Fazolová polévka

250 g červených fazolí, 1,5 l masového vývaru, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 bobkové listy, 1 až 2 pikantní klobásy, 1/2 plechovky konzervované kukuřice, sůl, pepř, mletá červená paprika, zelená petrželka na ozdobu, červená paprika na ozdobu
Číst dále »
7 listopadu., 2022
Moučníky pečené

Americké koblížky Donuts

Do mísy nasypeme polohrubou mouku a přidáme k ní moučkový i vanilkový cukr, rozdrobené droždí, špetku soli, mletou skořici a nastrouhanou citronovou kůru. Do mísy rozklepneme také vejce a přilijeme máslo rozpuštěné v teplém mléce. Spojíme do hladkého těsta, které posypeme hladkou moukou a přikryjeme utěrkou. Dáme do tepla zhruba na hodinu vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na přibližně 30 dílů, z každého dílu uděláme bochánek, který rukou trochu zploštíme. Malým kulatým vykrajovátkem uděláme uprostřed díru. Koblížky přikryjeme utěrkou a necháme dalších asi 15 minut v teple dokynout. Pak je smažíme z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova a přebytečný tuk osušíme do papírového ubrousku. V průběhu smažení si připravíme jahodovou polevu: Prosátý moučkový cukr nasypeme do misky a přidáme k němu citronovou šťávu s jahodovou marmeládou a vroucí vodou. Vše utřeme na hladkou polevu. Osmažené a osušené koblížky touto polevou přelijeme a polevu necháme zaschnout. (Pochopitelně můžeme na polevu použít i rozpuštěnou čokoládu.) Koblížky podáváme například s kávou. Poznámka: Donuts nebo donuty (čteme donats či donaty) jsou vlastně podobné našim kynutým koblihám, jen s tím rozdílem, že mají uprostřed otvor a dovnitř se nedává sladká náplň. Hořejší část donutu se často posypává oříšky nebo polévá pudinkem či čokoládou. Donuty jsou dnes […]
Číst dále »
31 října., 2022
Moučníky pečené

Domácí sušenky Oreo

Těsto: 1 vejce, 180 g másla, 300 g hladké mouky, 5 lžic kakaa, 100 g moučkového cukru, 1/2 kypřicího prášku do pečiva Náplň: 1 kelímek měkkého tvarohu, 100 g sušeného mléka, moučkový cukr (podle chuti)
Číst dále »
29 září., 2022
Houby, Hovězí maso,

Houbový guláš

10 ks větších čerstvých hub, 100 g sádla, 5 ks cibule, 1 lžička drceného kmínu, 500 g masa na guláš (např. hovězí, ale může být i srnčí apod.), 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce sladké červené papriky, smetana (dle chuti)
Číst dále »
19 září., 2022
Omáčky a dresinky

Švestkové čatní se skořicí

1/2 kg švestek, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 4 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm), 4 kousky celé skořice, sůl, mletý pepř, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 lžíce červeného vína, 3 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce červeného vinného octa
Číst dále »
19 září., 2022
Moučníky pečené

Švestkový cheesecake

Svěží a lehce nakyslá chuť švestek výborně doplní sladký krém a sušenkový korpus. Tento dezert si zamilujete! Na švestkový cheesecake si připravíme: trochu másla na vymazání formy a trochu hrubé mouky na vysypání formy. Dále pak: 200 g máslových sušenek, 70 g másla, 250 g mascarpone, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 150 g moučkového cukru, 1/2 lžíce strouhané citronové kůry, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžáci vanilkového extraktu a zralejší švestky.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky