Střední

Vyberte si z 451 receptů

9 prosince., 2024
Zvěřina a ostatní maso

Králík na olivách

1 králík, sůl, mletý pepř, trochu hladké mouky, 1 dl olivového oleje, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 3 snítky čerstvého rozmarýnu, 2 dl červeného vína, asi 1/2 l vody či vývaru, 100 g zelených oliv (bez pecky), 100 g černých oliv (bez pecky)
Číst dále »

Linecké cukroví s nutellou

Těsto:  350 g hladké mouky, 3 žloutky, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, trochu nastrouhané citronové kůry (z bio citronu) Dále: nutella nebo jiná lískooříšková pomazánka, moučkový cukr na posypání (nemusí být)
Číst dále »

Slaný koláč se žampiony

Těsto: 170 g hladké mouky, 100 g másla, 1 žloutek, špetka soli, 4 lžíce studené vody Náplň: 100 g šunky, 100 g slaniny, 1 menší cibulka, 4 žampiony, 1 lžička másla, 200 ml smetany ke šlehání, 200 ml zakysané smetany, 3 vejce, 50 g 40% eidamu, 2 lžíce parmazánu, čerstvý mletý pepř, sůl, špetka muškátového oříšku
Číst dále »
3 prosince., 2024
Nápoje teplé

Horký dýňový nápoj

Chladnější počasí přímo volá po lahodném horkém nápoji na zahřátí. Ať už je to oblíbená káva, čaj nebo horká čokoláda. Ale co takhle vyzkoušet něco nového, co vás pohladí jemnou a intenzivní chutí? Třeba horký dýňový nápoj! Na horký dýňový nápoj budeme potřebovat: 1 hrnek plnotučného mléka, 2 lžíce dýňového pyré (neboli rozmixované uvařené dýně), 2 lžíce skořicového cukru, špetku muškátového oříšku, šlehačku (vyzkoušejte naši smetanovou šlehačku COOP Premium) a mletou skořici na posypání (případně také skořicovou tyčinku).   Na horký dýňový nápoj budeme potřebovat: 1 hrnek plnotučného mléka, 2 lžíce dýňového pyré (neboli rozmixované uvařené dýně), 2 lžíce skořicového cukru, špetku muškátového oříšku, šlehačku (vyzkoušejte naši smetanovou šlehačku COOP Premium ) a mletou skořici na posypání (případně také skořicovou tyčinku).
Číst dále »

Maminčiny vanilkové rohlíčky

280 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 80 g najemno umletých lískových či vlašských oříšků, 200 g másla, 2 žloutky, trochu nastrouhané citronové kůry z chemicky neošetřeného (bio) citronu, 4 vanilkové cukry a cca 50 g cukru moučka (na obalení hotových rohlíčků)
Číst dále »

Vosí hnízda (vosí úly)

Vosí hnízda patří k tomu nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept! Budeme potřebovat: Na těsto: 1 balíček dětských piškotů (odebereme 33 kousků), 150 g moučkového cukru, 60 g másla, 1 bílek, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce tuzemáku a 30 g namletých vlašských ořechů. Na náplň: 120 g másla, 2 lžíce tuzemáku, 2 lžíce vanilkového cukru a 2 žloutky. Dále pak: krystalový cukr (na obalování kuliček a vysypání formiček) a tuzemák (na piškoty).
Číst dále »
2 prosince., 2024
Moučníky pečené

Jablečné muffiny s čokoládou

Vůně skořice, čokolády a jablek – co víc si přát na sladký start adventu? Na muffiny si připravíme: Na jablečné pyré: 3 až 4 větší jablka, 1 celou  skořici, 1 badyán, šťávu z 1 citronu a 400 ml vody. Na muffiny pak: 250 g jablečného pyré, 250 g tvarohu ve vaničce, 100 g tekutého medu, 6 lžic rozpuštěného kokosového oleje, trochu vanilkového extraktu, 200 g špaldové hladké mouky, 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva, 1 lžičku mleté skořice, trošku soli, 2 vejce, vlašské ořechy a rozinky podle chuti, 100 g nalámané čokolády.
Číst dále »

Vánoční perníčky

Perníkové těsto: 140 g moučkového cukru, 3 vejce, 100 g Hery, 2 lžíce tekutého medu, 2 lžičky perníkového koření, 400 g hladké mouky, 1 lžička jedlé sody Na ozdobení: 150 g moučkového cukru, 1 bílek
Číst dále »
21 listopadu., 2024
Zeleninová jídla

Zapečený květák s brokolicí

Brokolici i květák omyjeme a odstraníme košťály. Rozdělíme na růžičky a dáme vařit do osolené vodě na 13 minut. Poté vodu slijeme a necháme vychladnout. Mezitím si vymastíme zapékací misku kouskem másla a nahrubo nastrouháme sýr. Na hlubší pánev připravíme bešamelovou omáčku: Rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Přilijeme mléko a rozšleháme metličkou dohladka. Povaříme do zhoustnutí. Na závěr ochutíme solí, mletým bílým pepřem a trochou nastrouhaného muškátového oříšku. Uvařenou brokolici a květák přendáme do vymazané zapékací misky, poklademe sýrem a přelijeme bešamelovou omáčkou. Dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 15 minut dozlatova. Podáváme například s vařenými brambory.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky