Jednoduché

Vyberte si z 915 receptů

25 března., 2021
Moučníky nepečené

Francouzský toast s jahodami

3 ks vajec, 4 lžíce mléka, 8 až 10 ks bílého toastového chleba, olej na smažení, 12 ks čerstvých jahod, 1 lžíce moučkového cukru, trochu mleté skořice
Číst dále »
24 března., 2021
Saláty

Avokádový salát s olivami

2 zralá avokáda, 3 rajčata, 1 hlávka listového salátu, 1/2 červené cibule, 1/2 plechovky černých oliv, sůl, pepř, 1 citron
Číst dále »
23 března., 2021
Nápoje studené

Smoothie (nápoj) z kiwi

2 zralé kiwi, 1 banán, 1 kelímek bílého jogurtu (doporučujeme smetanový bílý jogurt Ranko), 1 hrnek vody a trochu čerstvé máty (nemusí být)
Číst dále »

Poke bowl

Znáte Poke bowl? Je to tradiční havajský pokrm, jehož základem je rýže a syrové ryby, tudíž je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a vitaminy. Nebojte se tento trend letošního roku s námi vyzkoušet.  Na poke bowl budeme potřebovat: 100 g čerstvého lososa,
Číst dále »
16 března., 2021
Ryby a mořské plody

Candát s rozmarýnem

4 filety z candáta, 1 dl bílého vína, 2 dl zeleninového vývaru, 40 g másla, 4 až 5 ks snítek čerstvého rozmarýnu, sůl, hladká mouka na obalení, mletý pepř, 1 citron
Číst dále »
12 března., 2021
Moučníky pečené

Citronové suflé

Kombinace jemného sladkého krému s osvěžujícím citronovým podtónem vás zkrátka dostane! Budeme potřebovat: 2 velké (nejlépe chemicky neošetřené) citrony, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 3 lžíce cukru krupice, 1 lžíce hladké mouky a cukr moučka (na ozdobení)
Číst dále »
5 března., 2021
Polévky teplé

Řeřichová polévka

Pokud si doma také pěstujete řeřichu, vyzkoušejte skvělou řeřichovou polévku. Řeřicha má vysoký obsah vitamínu C a vitamínu K. Tak se pojďte pustit do jarní očisty.
Číst dále »

Cibulové kroužky se sýrem

Jedli jste někdy křupavé cibulové kroužky a zachutnali vám? Není nic jednoduššího, než si je připravit doma. A jsme si jisti, že díky malému vylepšení pomocí kousku sýra vám nebudou chybět už na žádné oslavě či jiné vhodné příležitosti.
Číst dále »
9 února., 2021
Polévky teplé

Krémová polévka z tvrdého sýra

Veku či chléb si nakrájíme na kostičky a na másle je dozlatova opražíme. Zbylé máslo rozpustíme v hrnci, smícháme s hladkou moukou, asi půl minuty pražíme a poté přelijeme vychladlým vývarem se smetanou. Vaříme asi 10 minut, pak přisypeme nastrouhaný sýr a necháme ho v polévce zcela rozpustit. Podle chuti polévku přisolíme a opepříme. Přidáme žloutek, který si rozkvedláme v malém množství polévky. Necháme ještě chvilku provařit a můžeme servírovat. Podáváme s nasekanou petrželkou a opečenými kostičkami veky či chleba.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky