Jednoduché

Vyberte si z 893 receptů

21 prosince., 2019
Ryby a mořské plody

Tatarák z lososa

400 g čerstvého lososa, sůl, mletý bílý pepř, asi 30 kaparů, 1 dl bílého vína, 4 lžíce olivového oleje, 1 větší cibule, 4 lžíce dijonské hořčice, šťáva z 1 citronu či limetky, zelená petrželka, kopr nebo koriandr
Číst dále »
0 komentářů
16 prosince., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Havajský toast s ananasem

V toastovači si opečeme plátky toastového chleba a ještě horké je namažeme máslem. Toastový chléb poklademe plátky šunky a tvrdého sýra a navrch položíme kolečko ananasu. Dáme do trouby (rozehřáté na 250 °C) či pod gril, kde zapečeme po dobu asi 5 minut. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
16 prosince., 2019
Nápoje studené

Ananasovo-banánové smoothie (nápoj)

2 hrnky mléka, 1/2 hrnku ananasu, 1 nakrájený banán, 1 lžička vanilkového cukru
Číst dále »
0 komentářů

Citronový krém

Citrony omyjeme, jejich kůru nastrouháme a vymačkáme z nich šťávu. Kůru i šťávu dáme do hrnce, přidáme cukr se žloutky a vyšleháme mixérem. Na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hladký krém. Poté odstavíme z ohně a přidáme máslo, které necháme rozpustit. Opět promícháme a použijeme podle potřeby. Poznámka: Citronový krém je výborný například na palačinky, omelety, lívance nebo do zákusků.
Číst dále »
0 komentářů
2 prosince., 2019
Drůbež

Kuře na mandarinkách

1 celé kuře, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce medu, kousek čerstvého zázvoru (asi 3 cm), 4 stroužky česneku, 2 lžíce sladkokyselé pikantní omáčky, 1 lžíce soli, 2 cibule, 100 g másla (např. másla Ranko), 10 mandarinek, voda (asi 1/2 l)
Číst dále »
0 komentářů
27 listopadu., 2019

Smažené lotosové chipsy

2 ks oddenku čerstvého lotosového kořenu, olej na smažení, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Zelné závitky

Zkusili jste už někdy čínské jarní závitky? Je to skutečně lahoda. A co takhle zkusit ještě o něco zdravější verzi v podobě závitků připravených bez smažení? Vyzkoušejte náš tip na velmi chutnou a rychlou večeři!
Číst dále »
0 komentářů
4 listopadu., 2019
Saláty

Salát z pekingského zelí

Pekingské zelí nakrájíme na nudličky, okurku s paprikou na malé kousky. Přendáme do větší misky a vmícháme kukuřici (bez nálevu). Nyní si vytvoříme zálivku na salát: všechny ingredience smícháme a mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí cukr a sůl. Přelijeme přes zeleninu a zamícháme. Salát podáváme vychlazený.
Číst dále »
0 komentářů
1 listopadu., 2019
Omáčky a dresinky

Jablečné čatní

900 g jablek, 3 střední cibule, 110 g rozinek, hrst koriandru, 340 g krystalového cukru, 420 ml octa, sůl, 1/2 lžičky mleté skořice
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky