Citrony omyjeme a vymačkáme z nich veškerou šťávu. Tu přecedíme přes jemné sítko a dáme do kastrolu ohřát (pozor, nevaříme!). Poté přisypeme krystalový cukr a mícháme do úplného rozpuštění (případně opět trochu zahřejeme). Vzniklý citronový sirup přelijeme do čisté lahve, kterou dobře uzavřeme a uložíme na chladné, tmavé a suché místo.
Mrkev očistíme a dáme do hrnce vařit na 20 minut. Zcedíme a necháme vychladnout. Studenou ji rozmixujeme společně s oloupanými pomeranči v 1 litru vody. V dalším 1 litru vody svaříme krystalový cukr. Dále povaříme ještě 3 litry vody s kyselinou citronovou. Potom vše procedíme do větší nádoby a promícháme. Takto připravený džus vydrží v chladu více než týden. Poznámka: Stejně můžeme připravovat citronový džus, kde pomeranče nahradíme 2 citrony.