Jednoduché

Vyberte si z 907 receptů

3 června., 2021
Nápoje teplé

Čaj z čerstvé máty

1 svazek čerstvé máty, 1 l vody, 1 chemicky neošetřený (bio) citron či limetka, med nebo třtinový cukr Čerstvou mátu opereme pod vodou a osušíme jemně utěrkou. Vložíme ji do konvice nebo džbánu a zalijeme vroucí vodou. Necháme 5 minut vylouhovat a poté přidáme na kolečka nakrájený citron či limetku (nemáme-li chemicky neošetřené ovoce, vymačkáme jen šťávu a nalijeme ji do čaje). Mátový čaj osladíme medem nebo třtinovým cukrem a ihned podáváme.
Číst dále »
24 května., 2021
Ryby a mořské plody

Tuňákový tatarák s celerem

250g tuňáka, ½ lžičky koření madras, 1 lžíce celeru nasekaného najemno, 2 najemno nakrájená cherry rajčata, 1 lžíce najemno nakrájené cukety, 1 lžíce najemno nasekaného kopru, sůl, pepř, citronová šťáva
Číst dále »
17 května., 2021
Polévky teplé

Krémová fenyklová polévka

2 bulvy fenyklu, 2 větší brambory, máslo, 1 cibule, 4 stroužky česneku, zeleninový vývar, 200 g smetany, sůl
Číst dále »

Žampionová paštika s tofu

Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Na pánev přidáme nakrájené žampiony a necháme cca 10 minut podusit. Připravenou směs vložíme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nadrobno nakrájené tofu, ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Nakonec přidáme čerstvě nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Hotovou směs přelijeme rozpuštěným máslem, vložíme do lednice a čekáme, než máslo zatuhne. Můžeme podávat na celozrnné bagetce s plátkem rajčete.
Číst dále »
10 května., 2021
Nápoje studené

Rebarborová limonáda

500 g rebarbory, 2 dl jablečného moštu,. 4 cl cukrového sirupu, citronová šťáva, 1/2 l vody
Číst dále »
3 května., 2021
Luštěniny, Saláty,

Fazolový salát

Fazole přebereme, propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je uvaříme doměkka. Jarní cibulku a česnek očistíme, cibulku nasekáme najemno a česnek utřeme se solí. Uvařené fazole scedíme, necháme okapat a dáme do mísy. Z olivového oleje, citronové štávy a sójové omáčky si připravíme zálivku, do níž přidáme nasekanou jarní cibulku a rozetřený česnek. Okořeníme mletým pepřem. Zálivku smícháme s fazolemi a dáme odležet na několik hodin do lednice. Fazolový salát podáváme s pečivem.
Číst dále »
29 dubna., 2021
Polévky studené

Studená polévka s ředkvičkami, okurkou a koprem

Ředkvičky obsahují vitamíny C a B, bílkoviny, vápník kyselinu listovou a vlákninu. Dále v nich najdeme železo, fosfor a draslík. Je to ideální jarní potravina, která pomáhá našemu organismu oslabenému zimními měsíci. Skvěle posílí imunitu a uvolňují hleny při vykašlávání. Na polévku budeme potřebovat: 600 ml podmáslí
, 100 ml řeckého jogurtu
, 3 okurky
, 12 ředkviček
, 4 vejce, 
sůl, pepř
, 1 stroužek česneku
 a 1 lžíci kopru.
Číst dále »

Mix salátů s citrusy

Avokádo je cenný zdroj převážně nenasycených tuků. Dále obsahuje řadu vitamínů: B, C, E, K, a minerálních látek jako draslík, magnesium či fosfor. Pomáhá regulovat hladinu cholesterolu, snižuje krevní tlak a posílí vaše srdce. Na salát budeme potřebovat: mix listových salátů
, 1 pomeranč
, 1 červený grep
, 1 malé avokádo
, černý sezam. N
a zálivku:
 2 lžíce olivového oleje
, ½ lžičky balzamikového octa
 a ½ lžíce pomerančové šťávy
.
Číst dále »
27 dubna., 2021
Polévky teplé

Šťovíková smetanová polévka

200 g listů čerstvého šťovíku, 1 lžíce másla, 1 l hovězího vývaru, sůl, mletý pepř, trochu strouhaného muškátového oříšku, 4 žloutky, 250 ml smetany (33%), zakysaná smetana a několik listů šťovíku na ozdobu
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky