Přesnídávku nandáme do formiček (tvořítek) na nanuky, zapíchneme do nich dřívko a dáme zmrznout do mrazničky. Zmražené nanuky můžeme kvůli snadnějšímu vyndání z formičky nejprve přelít teplou vodou. Ihned podáváme. Poznámka: Přesnídávka může být i naše domácí (recept na ni naleznete ZDE)
Odpalované těsto zná a umí připravit snad každá dobrá hospodyně, ale co trochu zaexperimentovat a vyzkoušet něco netradičního? Vytvořte si sladké mističky, které naplníte libovolně podle chuti. Dezert, který sníte doslova do posledního drobečku! Co budeme na sladké košíčky z odpalovaného těsta potřebovat? 1/4 hrnku másla, 2 lžíce třtinového cukru, špetku soli, 1 hrnek vody, 1 hrnek hladké mouky, 4 vejce, olej na smažení, skořicový cukr na obalování a zmrzlinu, ovoce či jinou libovolnou náplň.
Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Dáme do osolené vařicí vody a vaříme asi 10 minut. Mezitím si nakrájíme očištěnou cibuli a opečeme ji na olivovém oleji dozlatova. Po chvíli přidáme i na plátky pokrájený oloupaný česnek a ještě necháme chvíli provonět. Uvařenou brokolici dáme okapat a spolu s nahrubo pokrájeným sýrem a opečenou cibulí a česnekem vše navrstvíme do zapékací misky. Přilijeme smetanu s osolenými a rozšlehanými vejci a dáme zhruba na 15 minut zapéct do trouby. Hotový pokrm posypeme ještě podle možností najemno nastrouhaným parmazánem a můžeme podávat. Jako přílohu volíme například vařené brambory.