Z dýní už jste jistě vyzkoušeli spoustu receptů. Ale narazili jste už někdy na dýňový mražený krém? Rozhodně nebudete litovat! Na dýňovou zmrzlinu budeme potřebovat: 150 g dýňového pyré, 120 g měkkého tvarohu, 3 lžíce medu a 1 lžičku perníkového koření nebo skořice
hrst čerstvého ovoce (např. maliny, borůvky, jahody…), bílý jogurt nebo zakysaná smetana, oblíbené müsli a pufované obiloviny (např. quinoa, pukance rýžové, pšeničné, pohankové atd.)
Pravý řecký salát se sice správně dělá pouze ze sýra feta, ten je však chuťově i vzhledově podobný s balkánským sýrem, tudíž je za něj u nás v salátu často zaměňován. 😉 Na řecký salát s balkánským sýrem si přichystáme: 4 až 8 rajčat (podle velikosti), 1/2 salátové okurky, 1 červenou cibuli, kousek zeleného salátu, 4 lžíce olivového oleje, trochu vinného octa, sůl, 100 g černých oliv, 1 balení (180 g) balkánského sýra (vyzkoušejte naši značku Ranko) a trochu oregana.
Možná tento předkrm znáte jako Caprese salát, možná jako rajčata s mozzarellou a bazalkou. V obou případech je to stejná dobrota a potřebujete na ni jen pár ingrediencí. Navíc je hotová za chviličku. Co tedy budeme na Caprese salát potřebovat? 1 mozzarellu (vyzkoušejte kvalitní mozzarellu naší značky Ranko), 2 velká rajčata, sůl, mletý pepř, čerstvou bazalku, bazalkové pesto ve skleničce (ale zvládneme to i bez něj), trochu olivového oleje a balzamikového octa.