Jednoduché

Vyberte si z 913 receptů

Italský opečený chléb s rajčaty (Bruschetta)

světlý chléb nebo bílá bageta, 3 větší zralá rajčata, 50 g černých oliv (bez pecky), trochu čerstvé bazalky a oregana, 5 stroužků česneku, 6 lžic olivového oleje, sůl, hrubě mletý pepř, kousek mozzarelly (nemusí být)
Číst dále »

Plněná vejce

10 natvrdo uvařených vajíček, 1 bílý smetanový jogurt (doporučujeme náš bílý jogurt Ranko), 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, hrubě mletý pepř a petrželka na ozdobu
Číst dále »
3 dubna., 2024
Sladká jídla

Jedlé květy

1 až 2 bílky, špetka soli, čerstvě natrhané jedlé (!) květy (např. fialka, sedmikráska), krupicový cukr
Číst dále »
3 dubna., 2024
Domácí výrobky

Sirup za sedmikrásek

Jak konzumovat léčivé sedmikrásky? Kromě čerstvých květů, které přidáme do salátu, másla, koktejlu nebo čaje, si ze sedmikrásek můžeme připravit například sirup. Budeme potřebovat: 500 ml květů sedmikrásky, 500 ml vody, 500 g třtinového cukru a ½ citronu
Číst dále »
2 dubna., 2024
Saláty

Vajíčkový salát

Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme k nim nastrouhané sterilované okurky a najemno pokrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, majonézu a hořčici. Vše jemně promícháme a ochutíme solí a mletým pepřem. Hotový salát dáme do chladničky. Vychlazený jej podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
2 dubna., 2024
Pomazánky

Květáková pomazánka

300 g květáku, 2 ks vajec, 1 ks tvarohu, 2 lžíce hořčice, česnek, sůl, pepř, kmín, petrželka
Číst dále »

Ředkvičkový salát s vajíčkem

2 svazky ředkviček, 1/2 salátové okurky, 2 vařená vejce, 2 vařené brambory, 2 až 4 lžíce bílého jogurtu (doporučujeme náš smetanový bílý jogurt Ranko), sůl a čerstvé zelené bylinky (např. pažitka či petrželka)
Číst dále »
25 března., 2024
Polévky teplé

Krémová česnečka z medvědího česneku

1 hrst (asi 150 g) čerstvých listů medvědího česneku, 3 brambory, 1 cibule, 2 lžíce másla (vyzkoušejte naše máslo Ranko), 1 l zeleninového vývaru, 200 ml smetany, sůl, bílý pepř
Číst dále »
25 března., 2024
Omáčky a dresinky

Pesto z medvědího česneku

1 svazek listů medvědího česneku, 1 hrst vlašských ořechů, 150 ml olivového oleje, sůl, citronová šťáva, 3 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky