Jednoduché

Vyberte si z 915 receptů

Polévka z hlívy ústřičné

asi 400 g čerstvé hlívy ústřičné, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 brambory, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, 1 l zeleninového vývaru (může být z kostky), sůl, drcený barevný pepř, trochu zakysané smetany, zelené bylinky na ozdobu
Číst dále »
7 ledna., 2025
Houby

Pikantní smažená hlíva ústřičná

Houby: 500 g hlívy ústřičné, 2 dl piva, 1 vejce, 100 g tvrdého sýru, grilovací koření, 50 g hladké mouky, chilli, sůl, pepř, olej na smažení Pikantní omáčka: 7 lžic majonézy, 2 lžíce kvalitního kečupu, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky sušeného chilli
Číst dále »
5 ledna., 2025
Pomazánky

Sardinková pomazánka

Pokud jste milovníky rybí pomazánky, ale raději se jí vyhýbáte kvůli spoustě majonézy a ostatních dochucovadel, máme pro vás tip na její velmi chutnou a zdravou domácí variantu. Ta rozhodně vaši snahu o zdravý životní styl nenaruší. Připravíme si: 1 konzervu tuňáka či sardinek, asi 100 ml bílého jogurtu, 1 lžíci hořčice, 1 menší cibuli (nejlépe šalotku nebo červenou cibuli), 1 lžíci citronové šťávy a sůl s pepřem podle potřeby.
Číst dále »

Brokolicové placičky

1 brokolice, 7 lžic hladké mouky, 2 vejce, 150 g eidam, sůl, pepř, strouhanka na obalení, řepkový olej na smažení
Číst dále »

Tuňákové sendviče

Tuňák je velmi zdravá a chutná ryba, kterou si skvěle vychutnáme nejen v kombinaci s těstovinami nebo pizzou, ale třeba i jako svačinku v sendviči. Společně s avokádem je pak tuňák v sendviči opravdová delikatesa, kterou musíte vyzkoušet! Na tuňákové sendviče si připravíme: 4 krajíčky chleba, 1 konzervu tuňáka v olivovém oleji COOP Premium, 1 malou červenou cibuli, 1/2 zelené papriky, 100 g lučiny nebo žervé, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, šťávu z 1 citronu a 1 avokádo.
Číst dále »

Zdravé celozrnné tyčinky

100 g hladké pšeničné mouky, 50 g hladké špaldové mouky, 50 g hladké pohankové mouka, 5 lžic olivového oleje, 50 g semínek (slunečnicová, lněná, sezamová, dýňová), 1 prášek do pečiva, 1 vejce, 3 lžíce tučného bílého jogurtu
Číst dále »

Novoroční čočka na kyselo

Tradice praví, že kdo na Nový rok bude jíst čočku, bude mít po celý rok peníze. Nebudeme nic pokoušet, a proto si jí na Nový rok uděláme také. Připravíme si na ni: 300 g čočky (jakékoliv barvy), 3 lžíce oleje, 2 cibule, 4 bobkové list, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, vývar nebo vodu a umeocet (popř. klasický ocet a sůl)
Číst dále »

Rychlá kaše z červené čočky

500 g červené čočky, 1 lžička kurkumy, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce másla, ocet a sůl (podle chuti)
Číst dále »
1 ledna., 2025
Zeleninová jídla

Škvarkové zelňáky

300 g kysaného zelí, 300 g hladké mouky, 1 hrst překrájených škvarků, 100 g vepřového sádla, 1 vejce, sůl, kmín, pepř
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky