Jednoduché

Vyberte si z 915 receptů

Domácí maggi z libečku

4 hrsti čerstvého libečku (stonky i listy), 2 lžíce soli, 2 lžíce olivového oleje a šťáva s kůrou z 1/2 citronu (nejlépe chemicky neošetřeného).
Číst dále »
16 května., 2025
Zmrzliny a nanuky

Rychlá tvarohová zmrzlina stracciatella

2 kelímky zakysané smetany Dobrůtky stracciatella a čokoládové hoblinky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
16 května., 2025
Polévky teplé

Kedlubnová polévka

3 kedlubny, 3 brambory, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 l vody nebo zeleninového vývaru, 250 ml zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, špetka muškátového oříšku
Číst dále »
16 května., 2025
Nápoje studené

Avokádové smoothie s chia semínky

Tento nápoj je jedním slovem dokonalý… Kdo nevyzkouší, neuvěří! Připravíme si na něj: 1/2 zralého avokáda, 1 banán, hrst lístků čerstvého špenátu, 2 lžičky chia semínek, 1 lžičku medu, 2 lžíce bílého jogurtu a 1 dl mléka.
Číst dále »

Batátové hranolky

3 batáty (sladké oranžové brambory), 6 lžic olivového oleje, trochu soli a sladké papriky
Číst dále »
14 května., 2025
Pomazánky

Sardinková pomazánka

1 plechovka sardinek v oleji (vyzkoušejte naše sardinky Dle Gusta), 2 kelímky termizovaného sýra Žervé Ranko, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce citronové šťávy, sůl a mletý pepř
Číst dále »

Horká čokoláda pro děti

300 ml čerstvého polotučného mléka, 50 g kvalitní hořké čokolády, trochu smetany a vanilky (či vanilkového extraktu).
Číst dále »
12 května., 2025
Předkrmy a lehká jídla

Kuskus s rajčaty

15 až 20 cherry rajčátek, 3 lžíce olivového oleje, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 450 ml zeleninvého nebo masového vývaru, 250 g kuskusu, sůl, mletý pepř, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce posekaného koriandru (popř. petrželky), 2 lžíce citronové šťávy
Číst dále »
12 května., 2025
Zeleninová jídla

Glazovaná karotka

Karotky dáme do vody (vody má být tolik, aby byly přesně zakryté) a přidáme k nim máslo, cukr a bílé víno. Přivedeme k varu a za občasného míchání necháme povařit asi 10 minut. Voda se za tu dobu odpaří a na karotkách zůstane vrstva máslového karamelu. Na závěr dochutíme solí, citronovou šťávou a posypeme nasekanými bylinkami. Glazované karotky podáváme například k pečenému masu a bramborové kaši. Poznámka: Víte, co je to glazování? Je to vlastně potírání povrchu některých potravin tekutinou, která má za účel dodat jim lesklý vzhled. Obvykle se potírá vajíčkem, mlékem nebo medem.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky